Ki mennyit költ havonta kajára?
Külföldön élünk ketten, így nem releváns az összeg. Azonban tudatosan igyekszünk étkezni.
Egy-két egészségtelen ételt megveszünk, mert szeretjük, de módjával fogyasztjuk. Pl. chips. A fő szempont, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt együnk, lassan felszívódó szénhidrátokat, kevés feldolgozott élelmiszert. Én imádom a tejtermékeket, így ebből sokat eszem, sajtok, joghurt, sajtkrém, túró formájában. Kenyereknél 100% rozskenyér, amit imádok. Rizsből basmati vagy vadrizs. Tésztából durum, teljes kiőrlésű vagy tönkölybúza. Fehér cukor nincs itthon. Édesítésre főként sztéviát és mézet használunk. Egy kevés barna cukrot sütéshez, például alma karamellizálására használok. Ebből évente nem fogy el egy kg.
Kb. 40 ezer. Egy felnőtt nő, 1 kisgyerek.
Nem tudom, sok-e. Nem luxus kaján élünk, de nem ezen spórolok.
Konkret kajara lovesem sincs mennyi fogy.
Havi 1x bevasarolunk,mindent.
2 boltban 80-100 kozott hagyunk ott,ebben minden benne van,hus egy honapra,tisztito szerek,tartos elelmiszer,tej,fuszerek,minden ami nem par napos szavatossagu.
Hus,sajt megy a fagyasztoba adagonkent.
Ezen felul a napi friss pekaru,romlando felvagottak,zoldsegek,gyumolcsok meg kb 30-40 ezer havonta.
Atlagban 4 emberre szamolva(1 gyerek allandoan itt van,2 hetvegente).
90%ban en fozok,neha a gyerekek kedveert rendelunk,vagy elmegyunk mekizni.ezeket nem szamoltam.
Az ilyen válaszokhoz nyugodtan oda lehetne írni a nemet, életkort, testsúlyt, stb. Nem mindegy, hogy a válaszadó 18 éves 45 kilós kicsaj, vagy 100 kilós színizom testépítő. :D
Nekem kb. egy 70-80 megy el havonta mindennel együtt (ital, kávé is). 75 kg körüli sportos srác vagyok, súlyzós edzés plusz elég sok futás megy hetente, ami kicsit megdobja a kajaigényemet, plusz igyekszem egészségesen is kivitelezni a dolgot. Elég sok, de nem ezen akarok én sem spórolni, ahogy azt fent egy fórumtárs már pedzegette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!