Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ki mennyit költ havonta kajára?

Ki mennyit költ havonta kajára?

Figyelt kérdés
Illetve, ez az elköltött összeg mennyire tudatos étkezést biztosít, egészségesen eszel vagy csak az olcsóságra mész? Hány fő eszik ebből a pénzből?

2020. máj. 31. 21:30
 1/10 anonim ***** válasza:
37%

Külföldön élünk ketten, így nem releváns az összeg. Azonban tudatosan igyekszünk étkezni.

Egy-két egészségtelen ételt megveszünk, mert szeretjük, de módjával fogyasztjuk. Pl. chips. A fő szempont, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt együnk, lassan felszívódó szénhidrátokat, kevés feldolgozott élelmiszert. Én imádom a tejtermékeket, így ebből sokat eszem, sajtok, joghurt, sajtkrém, túró formájában. Kenyereknél 100% rozskenyér, amit imádok. Rizsből basmati vagy vadrizs. Tésztából durum, teljes kiőrlésű vagy tönkölybúza. Fehér cukor nincs itthon. Édesítésre főként sztéviát és mézet használunk. Egy kevés barna cukrot sütéshez, például alma karamellizálására használok. Ebből évente nem fogy el egy kg.

2020. máj. 31. 21:49
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Szerencsére nem kell számon tartanom, hogy mennyit, mert jut rá pénz. De én pont emiatt vagyok hajlamos rá, hogy túl sokat nassoljak, tehát pont nem amiatt étkezem kevésbé egészségesen, hogy az olcsóságra megyek. Bár az is igaz, hogy pl. lazacot nem szoktam megkívánni sem, olyan drága, pedig meg tudnám venni, ha megkívánnám, vagyis eleve nem a drága ételek közül szoktam választani. Szóval bár meglenne rá a lehetőségem, hogy egészségesen étkezzek, általában nem jön össze, mert nem tervezem meg eléggé, nem vásárolok elég tudatosan, meg nem is a konyha körül forognak a gondolataim egész nap, egész héten.
2020. máj. 31. 23:35
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy ennek nem az albérlet kategóriában lenne a helye szerintem...
2020. máj. 31. 23:36
 4/10 anonim válasza:
100%

Kb. 40 ezer. Egy felnőtt nő, 1 kisgyerek.

Nem tudom, sok-e. Nem luxus kaján élünk, de nem ezen spórolok.

2020. jún. 1. 06:30
 5/10 anonim válasza:
91%
Utolsó vagyok, az kimaradt, nekünk sok bio kell ételérzékenységek miatt. Fontos infó :)
2020. jún. 1. 06:31
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
Mi ketten vagyunk a férjemmel. Igyekszünk egészségesen étkezni. Hetente szoktunk bevásárolni, illetve húsokat ritkábban, de nagyobb mennyiségben és mennek kiadagolva a fagyasztóba. Ha mindent összeszámolunk (hús, gyümölcs, zöldség) kb. 40ezer ft megy el rá hetente. Az egy hónapra kb. 160ezer ft 2 főre.
2020. jún. 1. 06:57
 7/10 anonim ***** válasza:
74%
Köszi a lepontozást! Nem baj, hogy IR problémával küzdök, de ha valaki máshogy étkezik, akkor jól lepontozzuk! Elég frusztráltak az emberek...
2020. jún. 1. 07:44
 8/10 anonim válasza:
100%

Konkret kajara lovesem sincs mennyi fogy.

Havi 1x bevasarolunk,mindent.

2 boltban 80-100 kozott hagyunk ott,ebben minden benne van,hus egy honapra,tisztito szerek,tartos elelmiszer,tej,fuszerek,minden ami nem par napos szavatossagu.

Hus,sajt megy a fagyasztoba adagonkent.

Ezen felul a napi friss pekaru,romlando felvagottak,zoldsegek,gyumolcsok meg kb 30-40 ezer havonta.

Atlagban 4 emberre szamolva(1 gyerek allandoan itt van,2 hetvegente).

90%ban en fozok,neha a gyerekek kedveert rendelunk,vagy elmegyunk mekizni.ezeket nem szamoltam.

2020. jún. 1. 08:09
 9/10 anonim válasza:
92%

Az ilyen válaszokhoz nyugodtan oda lehetne írni a nemet, életkort, testsúlyt, stb. Nem mindegy, hogy a válaszadó 18 éves 45 kilós kicsaj, vagy 100 kilós színizom testépítő. :D

Nekem kb. egy 70-80 megy el havonta mindennel együtt (ital, kávé is). 75 kg körüli sportos srác vagyok, súlyzós edzés plusz elég sok futás megy hetente, ami kicsit megdobja a kajaigényemet, plusz igyekszem egészségesen is kivitelezni a dolgot. Elég sok, de nem ezen akarok én sem spórolni, ahogy azt fent egy fórumtárs már pedzegette.

2020. jún. 1. 10:23
 10/10 anonim ***** válasza:
67%
"nekünk sok bio kell ételérzékenységek" Az, hogy bio az élelmiszer, az az ételérzékenységet nem küszöböli ki.
2020. jún. 6. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!