Mennyi fogy nálatok havonta kajára?
20 ezer kb. 2-en vagyunk. De mi vágtunk disznót, nyulat, vannak tyúkok. Van egy kis veteményesünk, kettőnknek elég az ott megtermő zöldség.
Kenyeret keveset eszünk, mert párom fogyózik.
Tejet csak kávéhoz iszunk, krumplit apósomék adnak ha elfogy. Mi így tudunk spórolni.
Rendelni sosem szoktunk mindig főzök. Olcsóbb és jobb is.
Lehet lepontozni, de mi 2 főre ennyiből:
Reggelizni nem szoktunk, ebéd: 20x egy hónapban menü étteremben, 2 főre napi 1600, hétvégenként kb. 10ezer megy el kajára
Vacsi itthon, hideg kaja, néha főzök, átlag napi 1000 ből kijön nasikkal együtt.
Akkor össz: 102-110 ezer kb., te jóóó ééég, eddig össze sem adtam. :S
30-40 ezer kettőnkre. Amikor csak lehet, főzök, ha szülőket látogatunk, mindig küldenek velünk ennivalót. Üdítő meg ilyesmi nincs, csak tea, víz, tej a kávéhoz. Télen viszonylag sok mirelit kaját vettünk, mert időm se volt nagyon főzni, meg az alapanyagválaszték se nagy, de már várom a nyarat, mert akkor majdnem a fele elég, egész nyáron főzelékeken, rakott zöldségeken, sült húsokon, májon élünk. Az jó :D
Ilyeneken soktam spórolni, hogy nem veszünk pl. zsmlét, csak kenyeret, kimért felvágottat, akciós margarint, stb., és mindig idénygyümölcsöt. Behalok azokon, akik esik tavasszal a 800 Ft-os chilei szőlőt...
nálunk sosincs üdítő, csoki is ritkán. nem azért mert aszkéták vagyunk, hanem mert nincs rá igényünk. imádom, amikor vki panaszkodik, h csóró, de naponta 2 liter kólát iszik, meg mindenféle műanyag csokit megzabál...
a párom a melóhelyén kajál, általában napi 5-600ft-os menüt a főzelékbárban.
én még egyetemista vagyok, reggel a boltban veszek szalámit, zsömlét, összesen kb 300ft, van hogy kefírt is.
néha járunk kínaiba, ott is fejenként max 500ft megy el.
nem halunk éhen, szerencsére a párom elég jól keres, nekem anyukám szokott adni némi zsebpénzt.
ha úgy komolyan minden hülyeséggel együtt összeszámolom akkor havi 40-50.
viszont amiről soha nem mondanék le, azok a sörözések :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!