Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mamik ti készítettek előre...

Mamik ti készítettek előre fagyasztott fél kész/kész ételt szülés utánra? Mit?

Figyelt kérdés

Hogy oldottátok meg az első nehezebb napokat?

Sajnos nem lesz segítségem szülés után, a párom két bal kezes a konyhában és gondoltam főzök előre és lefagyasztom. Milyen ételeket ajánlotok?

2019. szept. 27. 12:43
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
96%

Na de tegyük fel,a kérdező párja dolgozik, estére hazajön csak nem esznek három fogásos kaját lefekvéshez?

Jó,igazából ez mindegy, a zöldségeket a másnapi kajához meg tudja pucolni előző nap du,hogy azzal se menjen az idő. Mennyi felrakni egy levest, 20 perc?

Megfő magától.

Mennyi idő míg megfő a tészta rizs krumpli? 15 perc?

Mellé a húsi, szósz amit csinál, elkészül kb annyi idö alatt míg a köret. Kivéve a sültek, az is magától, nem kell sűrűn piszkálni.

Szóval ja. Kb egy óra egy kaja készítése, sütit meg ráér sütni ha már kiismerte a gyereket,meg megvan a napirend és neki tud állni sütögetni ha tutira alszik a gyerek..

Én azt javaslom kérdező,az első héten rendelgessetek menüket, vagy párod hazafele hozzon vmit, szendvicsezzetek meg ilyenek, és amikor rájöttél hogy a gyereked mikor hogyan alszik, és te már jól érzed magad, nyugodtan állj neki főzni.

Nem egy nagy cucc ám baba mellett háztartást vezetni szerintem, nagyon felfújják ezt, olyanokat kell főzni az első időkben ami hamar megvan, ez a titok.

2019. szept. 27. 17:46
 22/46 anonim ***** válasza:
28%

Na igen, én is rácsodálkozok azokra, akik fél óra alatt kaját tesznek az asztalra. Én erre sosem voltam képes.

Kérdező, az első héten anyám főzött, a másodikon keresztanyám küldött naponta kaját, remek kajákat. Pedig akkor már tudtam volna főzni, de dehogy tiltakoztam.:)

Aztán minden babalátogató kajával érkezett. Nem is tudtuk hova tenni.

2019. szept. 27. 17:51
 23/46 anonim ***** válasza:
63%

Na igen, én is rácsodálkozok azokra, akik fél óra alatt kaját tesznek az asztalra. Én erre sosem voltam képes.

Nálam ma lecsós szelet van és tarhonya. Felrakom a tarhonyát, amíg megpirul, felszelem a karajt, max 5 perc.

Amíg a tarhonya megfő, addig bőven elősütöm a husit, hagyma, paprika, fedő, szevasz, tarhonya kész. Ez nem volt 10 perc. Elmegyek szépen vasalni, egy óra múlva rádobom a paprikát, paradicsomot, max 5 perc.

A többfogásos karácsonyi vendégség is max két-három óra tiszta munka, csak szervezni kell tudni.

2019. szept. 27. 18:03
 24/46 anonim ***** válasza:
79%

Azért csak nem kéne rápirítani senkire,a kérdezőre sem,mert nem rendeltkaját meg szendvicset,stb óhajt enni...

Nyugodtan fagyaszthatod pl a pörköltet,húslevest,babgulyást,székelykáposztát,bolognait,sült káposztát (pl káposztás tésztára),lasagne-t készen;én szoktam töltött paprikát/káposztát is fagyasztani főzés előtti állapotban...

Most még kényelmesen készülhetsz ilyesmikkel😉

2019. szept. 27. 18:16
 25/46 anonim ***** válasza:
84%

Bármilyen ételt fagyaszthatsz Kérdező!

Nem mindenhol lehet rendelni, nem mindenki él Pesten.

Mi Budapesttől 35 km-re lakunk és nincs készétel házhoz szállítás, sőt TESCO és Auchan sem szállít ki alapanyagokat.

Nem ördögtől való a fagyasztás, szerintem néhány kajáknál a titok, hogy csak 3/4-ig kell elkészíteni, majd 10-15 perc alatt készre főzni.

Én csak 2 dolgot nem szeretek fagyasztva, az a főtt sárgarépa és a házilag elkészített krumpli, de mirelit hasábburgonyát szoktam venni.

2019. szept. 27. 18:27
 26/46 A kérdező kommentje:

A páromnak minden nap ebédet kell csomagoljak. Nyilván nekem is kellesz enni ha cicizni fog a baba, hogy legyen elegendő tejem. Persze szoktunk néha gyors kaját vagy félkészet venni, azt a párom is el intézi,de nem nagyon szeretem őket mert pl még a félkész Bolognai szósz sem valami finom, arról nem is beszélve hogy tele van mindenféle tartósitószerrel.

Sajna nem tudom meg engedni magamnak, hogy napi szinten 2 felnőttnek kaját rendeljek 1-2 héten keresztül. Ezért gondoltam hogy 1-2 hétre be spájzolok. Mert valljuk be őszintén, hogy egy normálisabb étel nincs meg egy fél óra alatt, a levestől meg egy fizikai munkát végző férfi nem lakik jól. Ha pl nem fogok bírni sokáig ácsorogni, nem szívesen kinzom magam+még az is lehet hogy a gyerek nem lesz egy angyal és folyton bömböl majd. Ezert is voltam kíváncsi mások tapasztalatára :) 😉

2019. szept. 27. 23:39
 27/46 anonim ***** válasza:
26%
Bármilyen rakott étel, bármilyen tésztaétel, bármilyen sülthús, bármilyen saláta, bármilyen köret, bármilyen leves, bármilyen főzelék, 1-2 kivételtől eltekintve az összes magyaros étel megvan fél óra ráfordításból, utána nagy kunszt várni még felet amíg megfő / megsül magától majd elzárni a tüzet. Ma pl resztelt kacsamájat főztem a férjemnek, nem egész fél óra volt, tegnap chilis bab volt: 20 perc volt felvágni és beönteni mindent a lábasba, ameddig főtt azt csináltam amit akartam, háromszor megkevertem, dirr de nagy meló...👏 De még ha egy hortobágyinak akarok nekiállni is van a gyereknek egy apja, aki abban a 3/4 óra melós részben meg tudja fogni a gyereket ha esetleg nem aludna véletlenül... Persze kifogást találni mindig egyszerűbb. 🙄
2019. szept. 28. 01:34
 28/46 anonim ***** válasza:
42%
Mondjuk a kérdező pont nem kifogást keres hanem megoldást...
2019. szept. 28. 07:18
 29/46 anonim ***** válasza:
27%
És ki is mondta a lényeget. Normális étel nincs meg fél óra alatt.
2019. szept. 28. 07:19
 30/46 anonim ***** válasza:
78%

Egy székelykáposzta max 15 perc munka... Egy pörkölt-tarhonya se sokkal több.

Egy fasírtot a sütőbe rakni se két óra.

Egy rizs, sült csirke se több negyed óra munkánál.

2019. szept. 28. 07:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!