Mamik ti készítettek előre fagyasztott fél kész/kész ételt szülés utánra? Mit?
Hogy oldottátok meg az első nehezebb napokat?
Sajnos nem lesz segítségem szülés után, a párom két bal kezes a konyhában és gondoltam főzök előre és lefagyasztom. Milyen ételeket ajánlotok?
Nem. A férjem is tud főzni, és igen kedves 7es válaszoló, volt olyan, hogy hazajött és főzött valamit, mert aznap csak hideget ettem. Kepzeld, 1 óra alatt összedobta, és nem esett le a keze, hiszen ő is itt él, kölcsönösen segítjük egymást.
Az első hónapban nem pattogtam szarrá magam, de senki nem várta el tőlem. Sokszor rendeltünk es nem csináltam nagytakarítást.
Amúgy nem értem mi ez a nagy aggódás a szülés utánra, meg azt sem, hogy miért az a szuperanyu, aki már 4.nap körbepattogja a lakást.
Most akkor mamákat kérdezel vagy anyákat?
Nem készítettem előre, a párom evett a munkahelyén, én meg amúgy is talán 2 hetente 1x ha eszek főtt ételt
Igazából szülés előtt én is be voltam parázva hogy jajj mit fogunk enni, és én sem akartam hogy a párom munka után még ezzel foglalkozzon helyettünk, szóval nekem ezek voltak a praktikák:
Szülés előtt főztem egy nagy adag húslevest, pörköltet, bolognai szószt, székely káposztát szétosztottam, lefagyasztottam. (Nem egy nap alatt, lassacskán főztem) Kiveszed napközben, kiolvad, levesbe még főzöl zöldséget, tésztát, ugyanolyan ízű mint a frissnek.
Aztán, mivel az én szülésem durva volt, egyéb plusz utólagos komplikácioval, nagyon nem tudtam mozogni az első hónapban, így én pl auchan tesco oldaláról rendeltem a hozzávalokat, úgy vásároltam be és abból főztem. Ha tudott párom, akkor persze elment boltba, de a házhoz rendelés kényelmesebb.
És persze rendeltünk is kész ételt, pizzát rendszerint.
De egyébként szólok, az én fiam hasfájós,nyűgös baba volt, de még így is volt mellette időm főzni, ugyanis a csecsemők az első hónapot kb átalusszák, csak kajálásra kel fel, kicsi nyűgi és visszaalszik, amíg alszik egy bolognait, tésztasalit, főzeléket, sült húsokat, rakott dolgokat simán meg tudsz csinálni.
Ennyire azért nem lesz durva a szülés, hogy ki tudja hogy fogsz kinézni és ezért nem tudsz főzni :D és ezt úgy mondom hogy az enyém kemény volt...
19, mi az, amivel két óra munka volt?
Mert igen, idő, amíg elkészül, de addig te olvashatsz, szoptathatsz, akármit csinálhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!