Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mamik ti készítettek előre...

Mamik ti készítettek előre fagyasztott fél kész/kész ételt szülés utánra? Mit?

Figyelt kérdés

Hogy oldottátok meg az első nehezebb napokat?

Sajnos nem lesz segítségem szülés után, a párom két bal kezes a konyhában és gondoltam főzök előre és lefagyasztom. Milyen ételeket ajánlotok?

2019. szept. 27. 12:43
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
97%

Nem. A férjem is tud főzni, és igen kedves 7es válaszoló, volt olyan, hogy hazajött és főzött valamit, mert aznap csak hideget ettem. Kepzeld, 1 óra alatt összedobta, és nem esett le a keze, hiszen ő is itt él, kölcsönösen segítjük egymást.

Az első hónapban nem pattogtam szarrá magam, de senki nem várta el tőlem. Sokszor rendeltünk es nem csináltam nagytakarítást.

Amúgy nem értem mi ez a nagy aggódás a szülés utánra, meg azt sem, hogy miért az a szuperanyu, aki már 4.nap körbepattogja a lakást.

2019. szept. 27. 13:25
 12/46 anonim ***** válasza:
22%
törjön le a kezed, szivi, aki pirospacsizol. MEnj inkább főzni...
2019. szept. 27. 13:38
 13/46 anonim ***** válasza:
79%

Most akkor mamákat kérdezel vagy anyákat?

Nem készítettem előre, a párom evett a munkahelyén, én meg amúgy is talán 2 hetente 1x ha eszek főtt ételt

2019. szept. 27. 13:42
 14/46 anonim ***** válasza:
77%
Rendelek menüt. Nem fogom a szuper anyát játszani 2 kisgyerek mellett. Majd ha már rendeződnek a napjaink akkor újra főzök. Pár hét nem a világ. A kedves parom pedig nem tud főzni, de nem hiszem, hogy ezért máglyahalált érdemelne.
2019. szept. 27. 13:56
 15/46 anonim válasza:
94%
Mi sem keszitettunk lefagyasztott kajat. Nem erzem magam szar anyanak mert neha rendeltunk az elso idokben 🤷‍♀️ sokszor meg most is akkor fozok amikor a parom hazaer es foglalkozik kozben a gyerekkel. (masfel eves gyerek)
2019. szept. 27. 15:01
 16/46 anonim ***** válasza:
94%
Mi hideget vacsorázunk (joghurt, szendvics, zöldségek, néha virsli vagy tojás), magamnak meg hét közben csak olyasmit főzök, ha egyáltalán, ami elvan magában, előkészületként meg 2 perc odarakni pl. vízben vagy sütőpapíron. Pl. mirelit zöldség, sültkrumpli, halrúd, rizs, tészta, előre felvágott húsok - aztán néha több napig eszem... Ezeket elkészíteni ugyanannyi, mint bármit kiolvasztani és újra megmelegíteni, csak aztán nem szabad elfelejteni lezárni. :) Ja és persze a bevásárlást is házhoz lehet már rendelni :)
2019. szept. 27. 15:17
 17/46 anonim ***** válasza:
81%

Igazából szülés előtt én is be voltam parázva hogy jajj mit fogunk enni, és én sem akartam hogy a párom munka után még ezzel foglalkozzon helyettünk, szóval nekem ezek voltak a praktikák:

Szülés előtt főztem egy nagy adag húslevest, pörköltet, bolognai szószt, székely káposztát szétosztottam, lefagyasztottam. (Nem egy nap alatt, lassacskán főztem) Kiveszed napközben, kiolvad, levesbe még főzöl zöldséget, tésztát, ugyanolyan ízű mint a frissnek.

Aztán, mivel az én szülésem durva volt, egyéb plusz utólagos komplikácioval, nagyon nem tudtam mozogni az első hónapban, így én pl auchan tesco oldaláról rendeltem a hozzávalokat, úgy vásároltam be és abból főztem. Ha tudott párom, akkor persze elment boltba, de a házhoz rendelés kényelmesebb.

És persze rendeltünk is kész ételt, pizzát rendszerint.

De egyébként szólok, az én fiam hasfájós,nyűgös baba volt, de még így is volt mellette időm főzni, ugyanis a csecsemők az első hónapot kb átalusszák, csak kajálásra kel fel, kicsi nyűgi és visszaalszik, amíg alszik egy bolognait, tésztasalit, főzeléket, sült húsokat, rakott dolgokat simán meg tudsz csinálni.

Ennyire azért nem lesz durva a szülés, hogy ki tudja hogy fogsz kinézni és ezért nem tudsz főzni :D és ezt úgy mondom hogy az enyém kemény volt...

2019. szept. 27. 15:46
 18/46 anonim ***** válasza:
62%
Nevetséges ez a manapság divatos jaj szültem nem tudok főzni, takarítani segítség nélkül. Mennyi idő felrakni egy kaját de most komolyan, fél óra?? Én az újszülöttem mellett halálra untam magam mert konkrétan az első pár hónapban semmit nem csinált az evésen és alváson kívül. Főztem az első naptól mert bőven volt rá időm és energiám is. Nem valami apokalipszisre kell felkészülni, csak lesz egy babád. :D A vicc az, hogy sok olyan nő aki panaszkodik, hogy nem megy a főzés meg a háztartás baba mellett egésznap instázik meg egyéb haszontalanságokat csinál, így persze, hogy nincs idő. :)
2019. szept. 27. 16:46
 19/46 anonim ***** válasza:
35%
Mondjuk nekem egy ebéd még sose volt meg fél óra alatt pedig ma is főztem ( sütit is sütöttem) mosogatással előkészítéssel együtt kb. 2 óra... mirelitet nem szeretek csak mindent frissen és utalom az unalmas, snassz kajákat...
2019. szept. 27. 17:13
 20/46 anonim ***** válasza:
81%

19, mi az, amivel két óra munka volt?

Mert igen, idő, amíg elkészül, de addig te olvashatsz, szoptathatsz, akármit csinálhatsz.

2019. szept. 27. 17:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!