Kérlek irjatok valami jó kaját?
Tejszines barackos csirkemell:D
A csirkemellet egy picit kiklpofolod, olajozott tepsibe teszed. Ráteszed a barackot, megszórod sajttal, és felönöt tejszinnel. Majd megsütöd:D Nyami :D
17/l
zsíroskenyér.
Hozzávalók:
-Tetszeés szerint 2-4 szelet kenyér, vigyázzunk a páratlan számú szelet elriaszthatja a vendéget.
-Vékony rétek disznó vagy kacsazsír felhordása a felületre a kenyér 2 szembe néző oldalára.
-A felvitt réteget állni hagyjuk 20-30 mp-ig, majd tetszés szerint sózzuk.
-Végső lépés, tetszés szerinti pirospaprika szórása a zsíros-sós felületre.
Jó étvágyat!
Ananászos csirkemell.
Krumplis tészta pirítva.
Vadhús pörkölt.
go,bás töltelék megfőzve.
Zsíros kenyér hagymával hétköznapi. Akkor uborkával?
Fájitá:
Tésztája :
Hozzávalók:
Hozzávalók:
4 dl liszt,
0,5 dl finom étolaj,
1/2 teáskanál só,
1 dl meleg víz.
Elkészítés:
Elkészítése:
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Morzsoljuk össze a lisztet és az étolajat, míg egyenletes, finom keveréket kapunk. Ebbe keverjük a vizet aztán, míg a tészta ki nem alakul. Egy belisztezett gyúrótáblán dagasszuk a tésztát addig, amíg lágy és rugalmas nem lesz, kb. 2-3 percig. Műanyag fóliába csomagolva hagyjuk állni szobahőmérsékleten 30 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát megint, majd osszuk nyolc egyenlő részre a 25 cm-es tortillákhoz, vagy 12 egyenlő részre a 20 cm-es tortillákhoz. Minden darabból formáljunk golyót, és csomagoljuk őket egyenként műanyag fóliába, hogy a kiszáradásukat megelőzzük, hagyjuk állni őket ismét fél órát. Egy sodrófával nyújtsunk minden golyóból belisztezett gyúrótáblán 20 vagy 25 cm-es kerek korongokat. Zsírpapír rétegek közé rakjuk őket, egymás tetejére. Egy nem bezsírozott serpenyőt vagy tepsit közepes tűzön melegítsünk olyan forróra, hogy a vízcsepp táncoljon a forró felszínen. Óvatosan helyezzünk egy tortillát a tepsibe, és addig süssük, míg a teteje hólyagosodni nem kezd, az alján pedig megbarnult foltok kez-denek megjelenni, ez 20-30 másodpercet vesz igénybe. Fordítsuk meg a tortillát, és a másik felét is süssük további 15-20 másodpercig. Ha a tortilla fel kezdene puffadni a második oldal sütése közben, gyengéden nyomjuk vissza egy spatulával. Rakjuk át a tortillát egy alumínium fóliára. Süssük meg a többi tortillát is. Egymás tetejére helyezve, letakarva tároljuk a tortillákat, amíg valamennyi el nem készül.
Tanácsok:
Ezt egy blogból szedtem le.
ma 09.28-án megcsináltam.Isteni.Gyrossal és magyaros öntetes salival töltöttem.És nagyon bekajáltam belőle.mindenkinek ajánlom.A vízmennyiséget bővítettem 4 dl-rre mert nagyon sűrű lett és a tészta meg vastag.Szerintem túl vastag.De ki hogy szereti.
Sőt ha legközelebb csinálok, akkor teszek bele egy kicsi fokhagyma sót.Még ízletesebb legyen.
öntetek husok stb:
kapros öntet: kell rá 1 nagy tejföl attol függ menyit csinálsz. curry, kapor , foghagyma kocka és még ienek izlésed szerint csak ne roncsd el de vehetel boltba is ien salátás at
saláta: vegyél
csipös öntet : vehetel de azért irok részletet : sok ketchup , curry , foghagyma kocka , tejszin kevés , mustár , chili paprika és am ienkor még kevered picit megkostolod ha nem jo még izlésed szerint rakj füszert csak ne oan izé füszert delikat bors ieneket ne meg a hasonlot csak a jokat amik öntet be jok
nah a többi:csirke mell t csinálj kockázva és füszervezve
elkészités:kirakod a tésztát (kör alaku)és elöször megkened mint a pizzát a csipös öntetel . aztán rárakod a hust és még kaprost és sajtot salátát. most összetekered és a megmelegited , rárakod a tetejére a kaprost meg a chilist rákenve egy csikba és még szorj sajtot .
kép : [link] kb ien :D sok szerencsét hozzá
Rántott rizses palacsinta:
A megfőtt rizshez ízlés szerint sót, borsot, reszelt sajtot és tejfölt keverünk. Ezt a sós palacsintába beletöltjük, feltekerjük, panírozzuk és nem túl bő olajban kisütjük. Ketchuppal tálaljuk!
Isteni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!