Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van itthon sok almam! Milyen...

Van itthon sok almam! Milyen sutit lehetne beloole kesziteni? Ami hamar megvan es nem kell vele kinlodni? Kerlek olyan recepteket irjatok amibe nem kell eleszto mert az nincsen itthon

Figyelt kérdés
2009. jan. 20. 17:47
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

1) Keverd bele reszelve, fahéjasan palacsintatésztába. Sűrűre csináld, mert sülés közben az alma nedvet fog ereszteni. Cukor helyett édesítőt tegyéla tésztába, úgy nem ragad le.

2) Almaszeleteket bundában süssed ki, tetjére fahéj,

porcukor. Mennyei.

3) Élesztő nélküli "zserbótésztát" készítsél, arra rétegezd a reszelt almát, tésztával. Süsd meg, esetleg sűrű grízt is tehetsz a rétegek közé.


Hirtelen ennyi jutott eszembe.:)

2009. jan. 20. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

koszi szepen:)

es az almas suti receptje az mibol all ?

2009. jan. 20. 18:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Máglyarakás? Alma bundában fahéjjas pudinggal? Rakott palacsinta reszelt almával és a tetején csoki
2009. jan. 20. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
en receptre gondoltam de mindegy :S
2009. jan. 20. 19:13
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok, én eszerint csinálom:

Almás zserbó


Hozzávalók:

Tészta: 3 db tojás, 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg

porcukor, 1,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, csipetnyi só.

Töltelék: 70 dkg alma, 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor,

20 dkg sárgabaracklekvár Máz: 10 dkg vaj, 3 evõkanál kakaópor, 2 evõkanál porcukor


Az élesztõt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evõkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztõt, majd a maradék tejjelösszegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három

cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár

felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával

megszurkáljuk, és elõmelegített sütőbe téve közepes hõmérsékleten

megsütjük.



Bármilyen lekvár jó, dió helyett is bármi, esetleg elhagyható. Sok sikert, egyszerűbb, mint amilyennek látszik!

2009. jan. 20. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

A legjobb és legegyszerűbb almás sütim:

ALMÁS-KEKSZES


½ kg. keksz,

1l víz, 1kg pucolt alma, 20 dkg cukor, fahéj- ezt kompótnak megfőzni

Ha megfőtt, 3 vaníliás pudingot kikavarunk 1-2dl kompótlével, majd a többihez öntjük.

Az alsó sor kekszre kanalazzuk ezt a forró almás krémet, s rá újabb sor kekszet teszünk. A tetejére csokimáz kerül ( tejjel kicsit hígítva ).

Ez közepes tepsibe való adag.



Íme még 2 recept, amit korábban itt olvastam:

Olga almás sütije


tészta:

5 tojás

20 dkg cukor

20 dkg finomliszt

pici só

1 cs. sütőpor

1-2 ek. kakaó

1 dl olaj

1 dl víz

alma

fahéj


krém:

2 cs. vaníliás pudingpor

20 dkg cukor

1/2 l tej

1 cs Ráma margarin

tetejére kakaópor


5 tojás sárgáját a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük majd a sütőporral elkevert lisztet lassanként hozzá adjuk, végül a tojások kemény habját.

Egy közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk és az alját beterítjük vékonyra szeletelt almával és meghintjük fahéjjal.

A tészta egyik felét rá kell önteni. A másik felébe belekeverni 2 kanál kakaót, majd az is ráönteni.

Közepes lángon, tűpróbáig sütni.

Közben a két pudingot tejjel, cukorral megfőzni. Ha kihült, a margarinnal krémesre keverni.

A kihült tésztát kifordítani a tepsiből és a krémet rákenni az almás felére.

Végül kakaóporral megszórni.



Amerikai pite


4 dl liszt

4 dl buzadara (gríz)

4 dl cukor

2 sütőpor


Ezeket jó alaposan összekevered.


Kell még 2 kg reszelt alma.


Az átlagnál nagyobb és mélyebb tepsit kiolajozol.A lisztes keverék 1/4-ed részét beleszórod a tepsibe.Erre jön a rezelt alma 1/3-a.Liszt -alma....igy 4 sor lisztes 3 sor almás csik lesz.A tetejére liszt jön.

1 rámát felolvasztani 1 dl tejjel bele 3 vaniliáscukrot,ezt elsimitani a tészta tetején.(Nem árt ha megbökdösöd a tésztát hogy a vaj közé folyjon)Megsütöd.Aztán rájössz hogy ez is egy olyan süti ami valamiért párolog,vagy illan vagy nem tudom....de rohamosan eltűnik.

Ebből az adagból nagyon sok lesz!

2009. jan. 20. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

mi a lusta megoldast valasztottuk:

meghamozva, szeletelve kis vizzel ala be a sutobe, amikor megpuhult, mezet, kis fahejat ra, es mar lehet is enni :D

(multkor pici bor is kerult bele :))


a masik verzio, hogy hust meg hagymat meg krumplit meg mindenfelet teszunk mellé, és ugy rakjuk az almat a sutobe, akkor foetelkent is nagyon finom.


a harmadik modszer a palacsintas, de azt mar leirtak elottem

2009. jan. 21. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Lusta almás

25-30 dkg liszt, 18-20 dkg cukor, 4 tojás, pici só, 1/2 l tej, 10 dkg margarin, darált dió, reszelt alma, 1 cs sütőpor

Jól kizsírozott tepsibe bele kell tenni a jól összekevert liszt, cukor, sütőpor keverékének a felét. Erre szórunk diót, amit enyhén megcukrozunk, erre tesszük a reszelt almát, amit fahéjjal szórunk meg. Majd újra diót, aztán a maradék lisztes keveréket.

A tojást összekeverjük a tejjel, ezzel meglocsoljuk a tepsiben levő cuccot, és ráteszünk néhány darab margarint.

Mehet a sütőbe!

Gyors, egyszerű, finom.

2009. jan. 24. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!