Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha somersbyre vagy strongbowra...

Ha somersbyre vagy strongbowra iszom töményet, majd megint az előbbi, az ugye nem keveredik nagyon?

Figyelt kérdés
2019. júl. 4. 02:20
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Dehogyis a strongbow és a tömény egymástól teljesen elszeparálódva lesznek a gyomrodban.
2019. júl. 4. 07:35
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Én egyszer ittam Jagert sangriával kísérve. Egy darabig jól elvoltam, aztán úgy fejbe vágott hogy azt sem tudtam fiú vagyok-e vagy lány, okádtam is persze. Szóval óvatosan az ilyen cukros löttyökkel mert allatomosan berúgatnak hogy nem is érzed.
2019. júl. 4. 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon nem, mert hamar bekómálsz tőle, és másnapig fel sem ébredsz, szóval nyugi, észre sem veszed! :D
2019. júl. 4. 23:56
 4/7 anonim ***** válasza:
41%
Szénsavasat ne keverj töménnyel mert a szensav hatására már a gyomorban felszívódik az alkohol. (Ezért működik a fröccs is)
2019. júl. 5. 11:03
 5/7 anonim válasza:
30%
Ha nem akarsz másnap szenvedni,ne keverd az italokat.
2019. júl. 7. 18:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem a keveréstől leszel másnapos... Ez egy nagyon régi népi mendemonda. Bártender vagyok, és hidd el, nem a keveréssel van a baj, hanem hogy mit viszel be a szervezetedbe. Fentebbi a szénsavval nagy igazat szól. Másik fontos tényező az alkohol mellett a cukortartalom, ezért érzed a tiszta vodkát hamarabb, mint egy whiskyt vagy koktélt. Ha már light kólával iszod a rumos kólát, hamarabb felszívódik az egész, viszont a cukrossal meg nem érzed, és hajlamos leszel többet inni, ami aztán majd egyszerre megüt. Ezért kell vigyázni az édes sz*rokkal és ezért van az, hogy a letisztult, klasszikus kevert italok nagy része savanykás, kesernyés vagy száraz.

Igyál vizet ivás közben meg másnap is, de az a régi mondás, hogy a másnaposság elkerülésének fő kulcsa, hogy ne igyál túl sokat, természetesen igaz.

Kedvencem a sörre bor, borra sör, abszolút mindegy, még alkohol nélkül is megfeküdné a gyomrot annyi kenyér meg gyümölcs, mint amennyi ezekben van az alkohol mellett.

2019. júl. 20. 14:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Kiegészítés: persze, hogy milyen hamar szívódik fel az alkohol, inkább befolyásolja, hogy milyen hamar leszel részeg, mint hogy mennyire leszel másnapos. Én voltam már három különböző sörből összesen 1 litertől másnapos (nem is voltam részeg, csak ugye kis kifőzdékkel vigyázni érdemes), máskor meg az este folyamán több mint fél liter gint bekevertem Martininak, majd reggel teljesen tünetmentesen ébredtem.
2019. júl. 20. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!