Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy ejtik a gnocchi és a...

Hogy ejtik a gnocchi és a besamell szavakat? És az előbbi ételekre írnátok kipróbált (! ) receptet? A gnocchi hasonlít a sztrapacskára?

Figyelt kérdés
2017. jan. 14. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom nyokki. A besamel az besamel. Nyokki annyiban hasonlít a sztrapacskára, mint a csirke a marhára.
2017. jan. 14. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A gnocchi leginkább a nudlihoz,vagy a krumpligombóchoz hasonlít.

A besamell mártás a magyar konyhábab fehérmártás,vagy tejmártás néven ismert, mindegyik ugyanaz.

2017. jan. 14. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Spenótos gnocchi paradicsommártással

Gnocchi hozzávalói

50dkg lisztes burgonya

15dkg fagyasztott paraj püré vagy maradék spenót főzelék

20-25dkg liszt fajtájától függ

6 gerezd fokhagyma

10dkg parmezán jellegű sajt reszelve

Só, bors

A megtisztított burgonyát a fokhagyma gerezdekkel, sóval megfőzzük teljesen puhára. Majd burgonyanyomon áttörjük. a burgonyánkat hagyjuk teljesen kihűlni.(ha meleg burgonyához tesszük, a lisztet kétszer annyi lisztet vesz fel és nyúlós tésztát kapunk) Hozzáadjuk a spenótot a reszelt sajtot ízesítjük sóval, borssal. Szép sima tésztát gyúrunk belőle. Hosszú rudakat sodrunk Kb. két cm átmérőjűek, vagyis kétujjnyi magasak legyenek. Egy éles késsel fel 2-3 cm-es darabokra vágjuk.(Az olaszok vagy egy villával vagy kifejezetten erre használt, és a mi csigatészta készítőnkkel azonos, bordázott eszközzel kis vájatokat formáznak a gnocchiba. Egyszerűen végig görgetjük a villa hátulján egy határozott mozdulattal.) Ennek az értelme, hogy miután megfő és tálalod, ezekben a mélyedésekben jobban felszívja a szószt, ízletesebb lesz a tészta. Bő forró sós vízben kell kifőzni. Amikor egy adag feljött víz a tetejére, kész is van. Ha azonnal valamilyen mártásba kerül, nem kell leöblíteni. Ha később kerül mártásba, akkor hideg víz alatt le kell öblíteni. Később majd a mártással együtt melegítjük fel.

Paradicsommártás.

Elkészítjük a paradicsommártást.

1doboz hámozott konzerv paradicsom + 3dl víz

1kis fej hagyma

1kis csokor zeller apróra vágva

Só, bors,

Cukor ízlés szerint

A lesütött hagymára rádobjuk a zellert és jól átforgatjuk a hagymán a zeller leveleket. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a vizet és lassú tűzőn jól beforraljuk az egészet KB olyan 30 perc fog besűrűsödni a mártásunk. Amikor félig besűrűsödött a mártás egy 10dkg parmezán sajtot reszelünk bele és beleforgatjuk a gnocchikat.

2017. jan. 14. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

gnocchi - nyokki

bechamel - besamel (magyarul elfogadott a besamel írásmód, de nem két l-el írandó)

2017. jan. 14. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Tényleg elírtam.

Köszi mindenkinek!

2017. jan. 15. 23:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!