Mi értelme van annak, hogy nem lehet közterületen inni?
"Hogy túl sokat rugózol, az az olyan részleteknek szól, mint hogy eldobják-e az üveget, abbahagyják-e az üvöltözést, stb. Ezeknél láthatóan nem az volt a szemed előtt, hogy mi történik a valóságban."
Mikor azt írtad, hogy nem jó, ha magát az ordibálást, agresszív viselkedést büntetik, akkor viszont neked nem volt a szemed előtt. Gondolod, hogy a hótrészeg, agresszív alkesz, akit ezzel a törvénnyel kellene megállítani állítólag, árgus szemmel figyeli, hogy mikor jön rendőr, hogy abbahagyja a kiabálást? Mert szerintem nem. Ugyanúgy előjöhetne a rendőr észrevétlenül, és megbüntethetné ezek miatt ezeket az alakokat, csak hát akkor a békés iszogatókat nem cseszegethetné.
Egyébként nekem vannak élményeim agresszív, ordibáló, fenyegetően viselkedő emberekkel az utcán, és a nagy részüknél nem láttam a kezükben a sörösüveget vagy a pálinkát. Szóval egyetértek azzal, hogy ezek ellen tenni kellene valamit, de azzal nem, hogy a közterületen ivás tiltása a megoldás erre.
Elmagyarázom, mi történik itt: van egy csoport, akiknek meg akarjuk akadályozni az utcán való garázdálkodását, agresszív, fenyegető, félelmet keltő viselkedését. Ebben egyetértek veled, valamit tenni kell ellenük (csak szerintem a közterületi alkoholfogyasztás tiltása erre nem megoldás). Ugyanakkor van egy másik csoport: a közterületen alkoholt fogyasztó emberek csoportja. A két halmaznak vannak közös elemei, és van sok olyan ember is, aki csak az egyikbe tartozik. Te mégis azt mondod, hogy A halmazba tartozó emberek ellen úgy kell védekezni, hogy B halmaz tevékenységét büntetjük. Szerintem meg ez abszurd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!