Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi értelme van annak, hogy...

Mi értelme van annak, hogy nem lehet közterületen inni?

Figyelt kérdés
Nem mintha akkora problémát okozna ez nekem, viszont értelmét se látom. Lehet azzal jönni, hogy ivás után majd agresszív lesz az ember az utcán, de ez akkor is megtörténhet, ha a kocsmában iszik sokat, és utána megy ki az utcára. Csak én érzem úgy, hogy ez csak arra jó (ahogy a füvezők üldözése is pl.), hogy ne kelljen valódi bűnözőket: tolvajokat, betörőket, erőszakosan viselkedő embereket üldözni?
2019. febr. 24. 12:14
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

"Hogy túl sokat rugózol, az az olyan részleteknek szól, mint hogy eldobják-e az üveget, abbahagyják-e az üvöltözést, stb. Ezeknél láthatóan nem az volt a szemed előtt, hogy mi történik a valóságban."

Mikor azt írtad, hogy nem jó, ha magát az ordibálást, agresszív viselkedést büntetik, akkor viszont neked nem volt a szemed előtt. Gondolod, hogy a hótrészeg, agresszív alkesz, akit ezzel a törvénnyel kellene megállítani állítólag, árgus szemmel figyeli, hogy mikor jön rendőr, hogy abbahagyja a kiabálást? Mert szerintem nem. Ugyanúgy előjöhetne a rendőr észrevétlenül, és megbüntethetné ezek miatt ezeket az alakokat, csak hát akkor a békés iszogatókat nem cseszegethetné.

Egyébként nekem vannak élményeim agresszív, ordibáló, fenyegetően viselkedő emberekkel az utcán, és a nagy részüknél nem láttam a kezükben a sörösüveget vagy a pálinkát. Szóval egyetértek azzal, hogy ezek ellen tenni kellene valamit, de azzal nem, hogy a közterületen ivás tiltása a megoldás erre.

Elmagyarázom, mi történik itt: van egy csoport, akiknek meg akarjuk akadályozni az utcán való garázdálkodását, agresszív, fenyegető, félelmet keltő viselkedését. Ebben egyetértek veled, valamit tenni kell ellenük (csak szerintem a közterületi alkoholfogyasztás tiltása erre nem megoldás). Ugyanakkor van egy másik csoport: a közterületen alkoholt fogyasztó emberek csoportja. A két halmaznak vannak közös elemei, és van sok olyan ember is, aki csak az egyikbe tartozik. Te mégis azt mondod, hogy A halmazba tartozó emberek ellen úgy kell védekezni, hogy B halmaz tevékenységét büntetjük. Szerintem meg ez abszurd.

2019. febr. 28. 13:40
 22/22 anonim ***** válasza:
Szerintem is hülyeség. Ha valaki részeg álkatt tök mindegy, hogy az utcán válik azzá, vagy a kocsmában és utána randalírozik az utcán. Illetve azokkal is kiszúrás akik tisztában vannak a mértékkel való fogyasztással. Azt viszont erősen támogatnám, ha tömegközlekedési eszközre nem engednék fel az ilyen embereket, vagy olyat akinél alkohol van. Nyílt téren simán kikerülöd, ha nem tetszik a busz/villamos/metró stb viszont zárt tér és ott nem feltétlen van rá lehetőség. Ráadásul akik oda piával/piásan szállnak fel általában a nem a személyes higiéniáról híresek ami csak dob az ott terjengő alkoholszagon.
2019. ápr. 4. 06:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!