Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért szoktak 37,5-40 v/v...

Miért szoktak 37,5-40 v/v %-os italokat higítva inni? Annak mi értelme? Pl. Vodka-narancs Bacardi-ananászlé. Nem pénzkidobás ez?

Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 17:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem mindig a KO a lényeg, hanem az íz is, illetve van, hogy szeretnél hosszan inni egy italt, pl társaságban, (=long drink)
2010. okt. 27. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
50%

igaza van a kérdezőnek :D ezt olyanoknak találták ki akik nem bírják a töményt.

de akkor igyanak sört vagy bort vagy valami gyengét.


fenékig!

2010. okt. 27. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 Phoney ***** válasza:
85%

Nem hülyeség, ugyanis másképpen elég nehéz narancs- vagy ananászízű koktélt készíteni.


(Én értem, hogy sírva vigad a magyar, és amitől berúg, az ne legyen finom, mert ez nálunk szinte alapelv, hiszen minőségi töményet is ritkán iszunk, de ugye hihető, hogy nem mindenkinek ez kell.)


Szerintem se a vodka, se a bacardi nem annyira finom, hogy pénzkidobás legyen keverni.

2010. okt. 27. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 bumbi02 ***** válasza:
67%
hát mert magában eléggé sz*r ize van mind a bacardi rumnak mind a vodkának.. az alkoholnak nem az a lényege hogy bebssz töle ugy hogy azt se tod h kerültél haza...
2010. okt. 27. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim válasza:
63%

A tömény ital töménynek van kitalálva.

Ha valaki nem bírja(lásd a buliban magukat keménynek képzelő fiúkákat, lánykákat) az ne igyon, csak sört vagy narancslét, esetleg egy kis vizet:)

2010. nov. 1. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 Phoney ***** válasza:
Persze ha megkérdezném, hogy akkor a 80 fokos tömények szerinted mire vannak "kitalálva", akkor leülnél és néznél, aztán mondanál valami hülyeséget. ;)
2010. nov. 1. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
51%

Úgy nagy általánosságban véve csak a f*szkalapok csinálják így, akik nagyfiut akarnak játszani, de nem bírják a töményet.

A Bacardi nagyon finom cucc, bűn elb*szni!!

A tequilát miért isszák citrommal-sóval?Mert úgy finomabb.

Kedvencem, az abszint, ami eredetileg 80-85 fokos-sajna csak gyengebelü utánzatokat lehet kapni,karamellizált cukorral az igazi.

Speciel a vodkát és is citromlével iszom,mert olyan sz*r hogy nem birom magába inni, de persze valamiből be kell olcsón rugni.

A pálinkát pl. magába, kisérő nélkül iszom, akkor is, ha 55 fokos házi.Nem rontom el az ízét holmi üditőkkel.

2010. nov. 3. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 Phoney ***** válasza:
77%

"Kedvencem, az abszint, ami eredetileg 80-85 fokos-sajna csak gyengebelü utánzatokat lehet kapni,karamellizált cukorral az igazi." Magyarul azt sem tudod mi az az abszint, de boldogan iszod a 20 éve feltalált ablakpucoló folyadékot, amit abszintnak címkéznek.


Valódi abszintot LEHET kapni (sajnos nem itthonról), 100 éve 75%-os volt MAXIMUM (min. 45), és hülyének néztek volna, ha karamellizált cukorral b***od el. Ajánlom a magyar wikit, egész jó cikke van róla. Ja, az abszint NEM töménynek van kitalálva, csak épp nem lehet 15% v/v-n tárolni...de Te ezt biztos vágod:) De ha ennyire izgat a 85%, akkor az auchanban lehet olyat kapni, igaz köze nincs az abszinthoz, de legalább 85%:P


A tequiláról sem árt ha tudod, hogy azért "finomabb sóval citrommal", mert a fele finomszesz, a 100%-os tequila meg valahol 8 ezer Ft körül kezdődik.


Akkora Alkoholminiszter ezen a lapon mindenki;) Nade a pálinkában pl igazad van.

2010. nov. 3. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:

Utolsónak-nem az észt akarom osztani, csak elmondtam a véleményem. Az abszinttal kapcsolatban pedig a szar utánzatokat a hazaiakra értem, svájcban biztos kapsz rendeset is. Egyébként én már szinte minden létező italtól voltam részed, az olcsó ukrán vodkától kezdve a méregdrága tokaji aszuig és Bacardi fehérrumig, tehát jogosultnak érzem magam ahhoz, hogy ilyen téren pofázzak. Amig birja a májam meg is fogom tenni.

A wikipédiáról pedig annyit, hogy jó cucc, de néha kemények átb*sz. Nézd meg pl. a kukoricáról szóló cikket, aztán üss fel egy szakkönyvet. Keveset mondok ha azt mondom félrevezet és ráadásul krva hiányos is.

2010. nov. 4. 05:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
74%

Karamellizált cukorral szerintem az absinth nem az igazi. Eleve elégeted belőle az alkohol egy jó részét... Nemááár :D Oké, én mondjuk valahogy szeretem az ízét minden körítés nélkül. Melóban meg a HP-ra is rászoktattak, úgyhogy már abból is meg tudom különböztetni a jót a rossztól. De ha rumról (főleg, ha fehérről) van szó, miért a Bacardival példálóznak az emberek? Spec én azt nem is szeretem :P Lehet, hogy csak azért, mert divat? Lövésem nincs, de rumból és whiskyből válogatósabb vagyok kicsit, ezért ritkán is iszom.


Keverni meg azért szokták az italokat, mert van, aki nem szereti az ízét. Miért főzöd meg a marhahúst? Hiszen jobban táplál nyersen. Jaaa, jobb íze van? Naugye. Hadd igya már úgy, ahogy akarja. Ne emiatt ítéld el. Jobb, ha magadtól tanulod meg, mintha egy batár állat lezúzna, amiért leszólod a nője piáját :D Élni, és élni hagyni ;-)

2010. nov. 4. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!