Mi értelme van annak, hogy nem lehet közterületen inni?
Nem azért van, hogy a valódi bűnözőket ne kelljen üldözni.
Az emberek közérzetét, biztonságérzetét nem az összlakossághoz képest csekély számú gyilkosság, fegyveres rablás és hasonlók rontják le, hanem a garázdaság, amelynek egyik táptalaja az alkohol és a drog.
Ennyi az egész.
Én sem cigizek, s nagyon zavar a füst. Ha téged nem, a te dolgod, de nekem ne kelljen már elviselnem.
A közterületi ivászat elleni szabály nem azok ellen van, akik néhanapján kipattintanak egy sört, s csendben elszopogatják. De el kell tűrni a hányásszagot, a húgyszagot, a sört szagát, a koszos embereket, akik mindenkinek beszólnak, belekötnek, óbégatnak?
"De el kell tűrni a hányásszagot, a húgyszagot, a sört szagát, a koszos embereket, akik mindenkinek beszólnak, belekötnek, óbégatnak?"
Még mindig nem értem, miért jobb, ha a kocsmában iszol, és utána mész ki az utcára, beszólogatni, hányni stb., mintha az utcán tennéd. Ha ezzel van a baj, amúgy, akkor büntessék a beszólogató, agresszív embereket. De azzal, hogy valami megiszik egy sört egy parkban, és nem hangoskodik, nem szólogat be stb., nem tudom, kinek a biztonságérzetét veszélyezteti.
Akkor büntessék a garázdaságot, ennyi az egész...
Most képzeld el azt, hogy meglátsz egy társaságot békésen sörözni és közben beszélgetni egy parkban. Nem hangoskodnak, nem szólnak be senkinek. Ugye, hogy beszarnál, és remélnéd, hogy ott lesz a közelben egy rendőr, hogy megbüntesse őket? Ja, nem... xD
"Az USA-ban közterületen még a kezedben sem vihetsz láthatóan italt. Olyan ronda barna papírzacskóban nyomják a kezedbe, még a legdrágább nedűt is."
Az is nevetséges. Amúgy ez a mindent százszor becsomagolás önmagában is az. Pazarlás...
Abszolút igazad van.
(A cigizésben nem, mert legszívesebben viperával b-nám szét a gyökerek fejét, akik rákényszerítenek, hogy a szarukat szívjam, de minden másban igen)
Nem tudom, ez valami olyan lehet, hogy ilyen látszat intézkedés, hogy ne reklámozzák a piát, vagy hogy egy olyan társadalmat képzelnek el, ahol nyilvánosan nem piáznak, ezzel együtt csökkentve a részeg emberek undorító viselkedéseit, vagy valami ilyesmit képzelek el, hogy ez valami prűd hozzáállásból ered.
Pedig én pont fordítva csinálnám!
Mert tökéletesen igazad van abban, hogy aki be akar rúgni, az be fog rúgni, így, vagy úgy.
Pont azért engedném a látványos nyilvános berúgást, mert veszíteni semmit nem lehet vele, több nem lesz ettől az alkoholista, ellenben nagyszerű negatív példát mutat a fiataloknak!
Gondolj bele, hogy ez az egész arról szól (mármint hogy így tiltják) hogy kb tabuként kezelik az alkohol fogyasztást, amit rejtegetni kell.
És mi minden tiltott dolog vége? Hogy már csak azért is ki akarja próbálni mindenki, mert valamiféle bűnös misztikumként tekint mindenki a tiltott dolgokra.
Ahelyett, hogy teljesen emberközelivé tenné az alkoholizmust, és a kirakatból mutatná be mit okoz, hova vezet ez.
Jó, persze, mint ahogy a közterületen való piázás tiltásától se lesz kevesebb alkesz, vagy vandálkodó, úgy a mutogatásuk se fog tömegeket elrettenteni, de a történet elvi, úgymond "társadalom formáló" része szerintem így lenne helyes, és következetes.
Inni, vagy alkoholt fogyasztani?
Ne keverjék már ezt az emberek. Ez annyira közhelyes!
Ez elsősorban nem azok ellen szól, akik elszisszentetek egy sört, majd miután megitták kidobják a kukába a dobozt/üveget, ezzel semmi baj nem lenne. Viszont az, hogy Mari néni ABC-jétől 10 méterre egy kapualjban 3-4 élbrigádbeli munkás ember bedob 2-2 sört, és 1-2 kőműves actimelt, majd ezek üvegeit otthagyja, "jó esetben" még földhöz is b_sza hangos kurjongatások közepette, az nem oké, és akkor a 2 sör után jó eséllyel még könnyít is magán ott helyben. Ilyen esetben a környéken lakok jogosan várják el, hogy az önkormányzat tiltsa be a köztéri alkoholfogyasztást, a rendőrség pedig tartassa azt be.(ésszerű keretek közt)
Itt leginkább arról van szó, hogy a kisszámú problémás egyén miatt hoznak rendeletet, ami a kulturáltan viselkedőknek is árt, innentől kezdve pedig a rendőr feladata(lenne), hogy mérlegeljen, félre néz, figyelmeztet, vagy megbüntet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!