Ez tényleg segit a másnaposságon? 17/f
Tegnap rúgtam be úgy igazán először életemben, ittam már máskor is, de ennyit még sosem (kevertem mindent mindennel..).
18 éves bátyámmal mentem egy házibuliba, ő is csúnyán berúgott, engem valahogy este 10 körül hazahozott a haverjaival (anyu is felkelt mert elég hangosak voltak amikor vittek be a házba, meg elég sokáig tartott neki kinyitni az ajtót mert ő is részeg volt). Engem "áttadtak" anyunak, azták mentek ők valami üzletbe még piát venni és kint piáltak tovább egy játszótéren.
Reggel 5 körül jött haza, akkor felébredtem, de nagyon sz*rul voltam. Utána dél körül csörgött a telefonja, akkor mindketten felkeltünk, ő ment valahová a haverjaival.
Délután azért rám írt hogy mi van velem, mondtam neki hogy nagyon másnapos vagyok. Erre ő azt mondta igyak 1-2 felest vagy sört és átmegy egy-kettő rajtam (neki ez mindig segít). Délután elaludtam, most keltem fel de még mindig nagyon rosszul vagyok. Tényleg segíthet az, ha megiszok egy sört vagy pálinkát?
Ha csak a másnaposságot akarod elkerülni, nem pedig a lerészegedést, a legjobb módszer:
minden nap berúgnod. Aznapos leszel mindig.
"Pont ezért nem jártam velük bulizni mert ők minden buli után így néznek ki, de muszáj már járnom valahová. Itt falun tényleg nincsenek barátaim, mostnában vele és az ő haverjaival lógok, másokat nem is nagyon ismerek itt..."
Inkább normális emberek megismerésével töltsd az idődet ahelyett, hogy ilyenekkel lógsz. Hova tetted az eszed, ami eddig pedig megvolt? Mi ez a pánik, hogy most már muszáj járnod valahová bármi áron? És miért pont most? Mondjuk két hónapja még miért nem volt ilyen sürgős, mi történt mostanában, amitől már "muszáj"?
Ha van otthon jó házi paradicsomlé, vagy húsleves, bármelyik segíthet.
Az alkohol vizet, sókat, és cukrot von el a szervezettől, ez okozza a másnaposságot. Ezeket kell pótolnod. Ha ezek nincsenek, akkor ásványvíz, valódi gyümölcsös, 100%-os gyümölcslé, multivitamin és kalcium pezsgőtabletta.
# 7 Nem mindenkit tesz helyre a "kutyaharapást szőrével" módszer, bármilyen nehéz is elfogadnod. Voltam már én is úgy, hogy előző este sikerült jóval többet inni a kelleténél. Ha másnap hasogató fejfájással ébredsz, kissé kótyagosan, de olyan gyomorral, ami hajlandó bent tartani, amit adsz neki, akkor működhet, hogy iszik valami alkoholosat, és jobban lesz. De igazából ez csak olyan, mint egy sebtapasz. A problémát nem oldja meg, csak kevésbé érzed magad szarul. Attól még az alkoholt fel kell dolgoznia a szervezetednek, és regenerálódnia kell. Ezt az újabb adag alkohol nem oldja meg, csupán a közérzeted lesz némileg jobb. A másnaposság 24 órás nyavalya, bármit is teszel.
Ha a kérdezőben a tiszta víz nem marad meg, akkor szerinted a sör meg fog?
Kérdező, ahogy most állsz, valszeg még holnap sem leszel teljesen jól. Ha már megmarad benned a víz, akkor nyomasd ahogy bírod, mert kell a folyadék. Vitamin is kell, és nekem, ha már viszonylag rendben volt a gyomrom, akkor jól esett a 100%-os narancslé is ilyenkor.
Itt nehezen ismerhetek meg normális embereket... nagyon kicsi falu, össze-vissza van itt 15-20 korombeli, ők meg mind az ilyen tesóm féle bandában vannak benne...
Egész nyáron kb itthon rohadtam, totál antiszoc lettem, sehová nem jártam. Most végre velük el tudom tölteni a hétvégéimet, nem csak otthon ülök mindig...
Valahogy éreztem én hogy még holnapra sem leszek rendbe, még mindig hányok, a víz is kijön.
Mondta a tesóm hogy ott csesztem el hogy kevertem a piákat. Ő mindig úgy csinálja hogy ha mondjuk sört iszik akkor egész este azt issza, ha pálinkát akkor csak pálinkát iszik, nem keveri össze a dolgokat.
Holnap így érdekes lesz suliba mennem, remélem addigra legalább a hányás abbamarad...
Keverni nem szabad.
A mondás szerint: gyengébbre erősebbet szabad, fordítva nem.
"nem csak otthon ülök mindig...
még mindig hányok, a víz is kijön."
Én inkább az otthon ülést választanám legközelebb, az tuti, nem azt, hogy a sima víz se maradjon meg bennem...
Nekem a legjobban az vált be, természetesen figyelve arra, hogy mondjuk a vodka-whisky-n kívül mást ne keverjek az estébe, hogy végig figyeltem a folyadékpótlásra, egész konkrétan a jana ízesített vizei közül a citrom-lime és a lime-menta működött a legjobban, de a többi is simán jó. viszont legkésőbb piálás után már fogyasztottam egész este, minden kisebb felkelésnél is ittam, amennyit tudtam. reggel úgyszintén.
a másik fontos dolog, hogy pia előtt és közben semmiképp ne egyél, akkor garantált a hányás és a rosszullét. amikor már elfogyasztottad a várhatóan utolsó alkoholis italt, akkor viszont akár 1-2 pizza is, de mindenképp pékárut érdemes fogyasztani, hogy felszívja az alkoholt, már amennyire tudja.
annyit még érdemes tudni, hogy hiába tűnik könnyűnek az elalvás pia után, a másnapi rossz érzést elkerülhetetlenül erősíti az a hatás, hogy úgynevezett "drogos alvás" történik, ezért az alvás közben nincsenek mélyalvási fázisok, szóval nagyon felületesen tudod csak kipihenni magad. ha ki is dőlsz, figyeld meg, hogy max. 4-5 órás szakaszonként fel fogsz ébredni emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!