Miért segít a gyomromnak reggel egy kis alkohol ivása?
Reggel felkeléskor mindig az az első, hogy elmegyek WC-re nagydolgozni, mert rámjön az inger. Ehhez képest utána fél-1 órával szoktam reggelizni. Illetve reggel még megiszom bő fél liter vizet, beveszek 3-4 fajta vitaminkapszulát. Viszont a gyomrom reggel nagyon rosszul érzi magát. Néha hányingerem van, néha olyan ürességérzet, néha pedig mintha a gyomorsav belülről marná a gyomromat (pedig este 8-9 körül eszem az utolsót előző este).
Azt vettem észre, hogyha iszom egy kis alkoholt. Teljesen elmúlik a fenti rossz érzés és bármit meg tudok enni. Mindegy hogy egy feles töményről, 2 deci borról vagy 3 deci sörről van szó, ha reggel alkoholt iszom, akkor elmúlik a "gyomorfájásom" és normálisan tudok enni-inni utána egész nap a normális kereteken belül.
Mikor fáj a gyomrod? A vitaminok bevétele után?
A vitaminokat nem éhgyomorra kell bevenni.
Reggel bő fél liter víz helyett inkább langyos teát javasolt meginni.
Szerintem is az lehet, hogy ellazít, görcsoldó hatása van.
Próbáld meg helyettesíteni mással, és ha akkor is ez az eredmény akkor ez az oka.
2 - Nem, akkor kezd el fájni, miután kijöttem a WC-ről és mielőtt még bármit próbálnék enni. A kettő közötti idő kb. fél-1 óra. Utána vegyesen: Próbálnék enni valami rendes, szilárd reggelit. De pár falat után abba kell hagynom, mert nem kívánok többet. Utána vizet is iszom reggel és végül vízzel veszem-venném be a vitaminjaimat.
A sorrendje a fenti háromnak (vízivás, evés, vitaminok) tök mindegy, azt vettem észre. Bármilyen sorrendben csinálom őket, előjönnek a fent említett gyomorpanaszok. Egyszerűen enyhe hányingerem van és nem tudok többet enni-inni semmiből.
Aztán ha megiszom a fenti alkohol mennyiségek valamelyikét, akkor utána hirtelen 5 percen belül minden rendbe jön. Megehetem a reggelim, bevehetem a vitaminjaim és megihatom a vizem. Ennyitől nem érez az elmém semmit (részegséget), de a gyomrom hirtelen helyrejön.
Reggelizz később. Vagy egyél csak pár falatot és később többet, amikor már okés a gyomrod.
Az alkohol nem megoldás. Mi lesz, ha vezetned kell vagy olyan munkahelyre kerülsz, ahol szondáznak?
Előző este iszol alkoholt?
Ha igen mennyit?
6:
Nem szoktam berúgni ennyi alkoholtól (te berúgnál egy pohár sörtől?). Nem kelt bennem semmilyen furcsa (részeg) érzést. Csak simán elmulasztja a hasfájásomat.
7: Nem szoktam alkoholt inni gyakran egyébként. A felsőoktatásban tanulok és a lakótársaim szintén felsőoktatási intézménybe járnak. Havonta kb. kétszer járok bulizni. Akkor szoktam rendesen alkoholt inni (mondjuk 4-5 sörnyi mennyiséget), egyébként semmit. Az egyik lakótársam ajánlotta azt a panaszaim meghallgatása után, hogy igyak egy kis alkoholt minden hétköznap reggel. Ezt amit leírtam a kérdésben "alkoholkúrát", pár hete kezdtem el.
Hetente kb. ennyi alkoholt szoktam fogyasztani reggelente:
-3 doboz sör/1 üveg bor/2,5 deci tömény
(mondom, napi kb. 3 deci sör, vagy 2 deci bor, vagy 0,5 deci tömény)
Nem voltam korábban sem soha nagy alkoholivó. Egész életemben ritkán ittam, akkor is maximum átlagos mennyiséget. Sosem volt olyan hogy hánytam volna a piától vagy teljesen kiütött volna.
Válsd ki valamivel minden képpen!!!
Nem a mennyiség sok! a rendszeresség! baj lehet belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!