Hogyan tudnék házilag alkoholt készíteni?
Igazából annyit tudok, hogy az élesztőgomba a cukrot etil-alkohollá(és szén-dioxiddá) bontja, de ezzel a módszerrel elvileg max.15%-os alkoholt lehet készíteni(ami amúgy elég is lehet).
Tulajdonképpen csak "alkoholos vizet" szeretnék készíteni, amibe majd rakok valamilyen aromát(de a kész szeszes italok is érdekelnek).
Nem árusítanám, semmi törvényellenes dolgot csinálnék vele.
Ha valaki tud ilyen recepteket, linkeket, vagy már csinált otthon, örömmel venném, ha leírná nekem. Előre is köszönöm a válaszokat!
A kérdésed alapján nem akarsz desztillálni, ezért a fogalmak, amiket keresel: borkészítés és sörfőzés. Tiszta „alkoholos vizet” nem tudsz csinálni.
De ha a legegyszerűbb olyan opció érdekel, aminek nem okádék az eredménye, akkor mézborhoz keress recepteket, azt ugye nem kell cefrézni, préselni, stb.
Első alkalomra egy 2000 forintos kísérletet ajánlok, amivel "házi jellegű Martinit" lehet készíteni.
Kedves pufajkás, legalább a fogalmakkal lennél tisztában, amikor receptet diktálsz.
"Olvasztasz 15 kiló cukrot melegvízzel" A cukor [répacukor, vagy kristálycukor] 180-190 fok között olvad! Meleg víz hatására FELOLDÓDIK, de nem olvad.
"Ha kiforr 10 liter kiváló pálinkád lesz" Egy túrót. Ha kiforr, 100 liter cefréd lesz. Nagyon nem mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!