Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan tudnék házilag alkoholt...

Hogyan tudnék házilag alkoholt készíteni?

Figyelt kérdés

Igazából annyit tudok, hogy az élesztőgomba a cukrot etil-alkohollá(és szén-dioxiddá) bontja, de ezzel a módszerrel elvileg max.15%-os alkoholt lehet készíteni(ami amúgy elég is lehet).

Tulajdonképpen csak "alkoholos vizet" szeretnék készíteni, amibe majd rakok valamilyen aromát(de a kész szeszes italok is érdekelnek).

Nem árusítanám, semmi törvényellenes dolgot csinálnék vele.

Ha valaki tud ilyen recepteket, linkeket, vagy már csinált otthon, örömmel venném, ha leírná nekem. Előre is köszönöm a válaszokat!


2018. máj. 12. 13:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Körülbelül bármilyen gyümölcsöt megerjesztesz és kész is, nem kell túlkombinálni. Finom nem feltétlen lesz, de alkoholtartalma igen.
2018. máj. 13. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 Phoney ***** válasza:
25%

A kérdésed alapján nem akarsz desztillálni, ezért a fogalmak, amiket keresel: borkészítés és sörfőzés. Tiszta „alkoholos vizet” nem tudsz csinálni.


De ha a legegyszerűbb olyan opció érdekel, aminek nem okádék az eredménye, akkor mézborhoz keress recepteket, azt ugye nem kell cefrézni, préselni, stb.

2018. máj. 13. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Első alkalomra egy 2000 forintos kísérletet ajánlok, amivel "házi jellegű Martinit" lehet készíteni.

[link]

2018. máj. 15. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
27%
Kimész szeddz két 20 literes vödör bodzavirágot. Belerakod egy 120 literes hordóba. Olvasztasz 15 kiló cukrot megvízzel 100 gramm citromsav hozzáadásával. Ezt ráöntöd a virágra. Majd kb kicsit kevesebb mint háromnegyedig engeded még vízzel. Összekevered mad borélesztővel beindítod. Ha kiforr 10 liter kiváló pálinkd lesz. Ami hivatalosan nem pálinka de mindegy. Vagy ha kiforr bodzabor lesz.
2018. máj. 17. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Kedves pufajkás, legalább a fogalmakkal lennél tisztában, amikor receptet diktálsz.

"Olvasztasz 15 kiló cukrot melegvízzel" A cukor [répacukor, vagy kristálycukor] 180-190 fok között olvad! Meleg víz hatására FELOLDÓDIK, de nem olvad.

"Ha kiforr 10 liter kiváló pálinkád lesz" Egy túrót. Ha kiforr, 100 liter cefréd lesz. Nagyon nem mindegy!

2018. máj. 18. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
38%
Ha kiforr és kifőzöd. Igen kimaradt egy szó. Mondjuk nem láttam hogy adtál volna bármiféle jótanácsot a kérdezőnek. De okoskodni nagyon tudsz az biztos. Ezért jársz ide? Mert ezért kár. Inkább lásd el.tanáccsl a kérdezőt. De az nem megy mi?
2018. máj. 18. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!