Hogyan tudnék házilag alkoholt készíteni?
Igazából annyit tudok, hogy az élesztőgomba a cukrot etil-alkohollá(és szén-dioxiddá) bontja, de ezzel a módszerrel elvileg max.15%-os alkoholt lehet készíteni(ami amúgy elég is lehet).
Tulajdonképpen csak "alkoholos vizet" szeretnék készíteni, amibe majd rakok valamilyen aromát(de a kész szeszes italok is érdekelnek).
Nem árusítanám, semmi törvényellenes dolgot csinálnék vele.
Ha valaki tud ilyen recepteket, linkeket, vagy már csinált otthon, örömmel venném, ha leírná nekem. Előre is köszönöm a válaszokat!
Igen, ezzel tisztában vagyok, viszont önmagában ezzel az információval sokra nem megyek.
Ilyenek érdekelnének: hány fokon kell csinálni, arányok, hogyan kell megcsinálni, hogy a szén-dioxid kijusson stb.
Magát az alkoholt is te akarod elő állítani? Parolni is akarsz, vagy csak cefre érdekel? mert 15% felett nem fog menni párolás nélkül.
Szeszes italt akarsz csinálni receptből? Alkoholt lehet kapni sok helyen. Én vegyiparból szerzek etilt. És abból csinálom a házi bailey's-t.
Annak a receptjét össze írhatom.
Egy csomó helyen lehet kapni jó kis pálinkafőzőket, még a teszkóban is.
Ha valami gyümölcs idényének vége, és a piacon rárohadna az árusokra, negyed áron is odaadják, és az már jól beért, túlért gyümölcs, cefrébe pont jó.
Mi így szoktunk pl narancs páleszt csinálni, vagy pl körtét.
Maga a pálinkafőzés elég nagy témakör, abba nem kezdek bele, sok jó leírás van.
Csinálsz egy cukoroldatot, majd sima egyszerű sütőélesztőt dobsz bele, majd légmentesen zárod.
Vársz egy ideig, majd az egész cuccot leszűröd, majd a kívánt alkoholtartalomig desztillálod (frakcionált desztillációval).
Youtube: how to make alcohol (ethanol)
Asszem Nurdrage csinalta vagy vmelyik kemikus Youtubeos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!