Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lehet ebben valami igazság?

Lehet ebben valami igazság?

Figyelt kérdés
azt mondták, hogy jobban be lehet rúgni a sörtől, ha kisebb kortyokat iszunk és sűrűbben, ugyanannyi idő alatt mintha meginnánk egyet 2-3 húzásra
2018. márc. 9. 11:58
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Tehát ha kb. 20 perc alatt kisebb adagokban iszod meg a sört az ütősebb, mintha nagyobb adagokban ugyanannyi idő alatt ugyanannyit? Ennek semmi értelme. Az alkoholtartalom az alkoholtartalom, tökmindegy. Amúgy meg csak sörtől be se nagyon lehet rúgni, ha csak nem vagy 50 kg-s gizdagyerek.
2018. márc. 9. 12:10
 2/4 A kérdező kommentje:
igen ez lenne a kérdés, én se hiszek nagyon ebbe
2018. márc. 9. 12:21
 3/4 Phoney ***** válasza:
81%

Alapszabály, hogy semmitől nem rúghatsz be jobban csak azért, mert lassabban ittad.

Ha valamitől jobban berúgsz, mint mástól, annak 3 oka lehet:

1. gyorsabban iszod

2. töményebb

3. szénsavas, amitől gyorsabban jut a gyomorból a belekbe

(4. 14 éves vagy, ezért bármi "nagyon beüt", ha eléggé hiszel benne. Lásd "1 sörtől berúgtam mert szívószállal ittam".)

Persze ezek kombinálhatók is, lásd vodka-pezsgő (ne próbáld ki otthon...)

2018. márc. 9. 13:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez akkor működik ha kisebb adagokban többet iszol. Például ha a power hour nevezetű elmebetegséget tolod, amiben egy óráig percenként iszol egy felesnyi sört, az nem azért üt be mert féldecinként iszod, hanem mert kevésnek tűnik, de egy óra alatt magadba döntesz 3 liter sört.

Ha három óra alatt egy sört iszogatsz meg, az pont ugyanannyire nem fog hatni cseppenként mint lehúzva, ha mást nem iszol mellé.

2018. márc. 11. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!