Az egyik ismerősöm azt állítja, hogy Magyarországon kétféle joghurt van: az egyik a joghurt, ami olyan sűrű, hogy alig folyik, ezért kanállal kell enni; a másik pedig a jogurt, ami csak egy kicsivel sűrűbb a tejnél. Ebben mi az igazság?
Én Mo.-n csak a sűrűbbet találtam (amit imádok is), bár ritkán járok ott, ezért nem tudom, hogy mennyi a valóságalapja.
Tudtommal csak joghurt, mert így írják helyesen a kiejtésben jogurtként szereplő tejterméket.
(ez a kérdés nagyon furának hangozhat, de egyszerűen meg akarok győződni arról, hogy kinek van igaza)
Van gyümölcsdarabos joghurt, amiben, ha szerencsés vagy találsz egész gyömölcsdarabokat is, van krémjoghurt, ami gy.velővel/aromával ízesített, ez is sűrű, de nem annyira, mint a darabos.És van ivójoghurt, ( pl KYR )ami híg tejföl állagban van a fél, illetve egy literes palackban.
A kiejtéssel ne foglalkozz, mert országonként eltérhet.
Van joghurt meg ivójoghurt. Ezenkívül szójajoghurt, mandulajoghurt, chiamag-joghurt is kapható.
"Jogurt" nem létezik.
Értem, tehát akkor jól tudtam, hogy csak joghurt van (azoknak egyértelműen gondoltam, hogy több fajtája létezik)..
Nem Magyarországon élek, és itt nem lehet kapni kanalazható joghurtot, csak ihatóval és gyümölcsössel lehet találkozni az üzletekben
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!