Hol határoznátok meg Ft-ban a min. Fogyasztható sör kategóriáját?
Én írtam a 150-at (mintha akciós Kozel lett volna annyiért valamikor, lehet, hogy idén már nem, 200-ért viszont lehet venni. bár 0.33-ast tavaly 100-ért kaptam, vettem is vagy sokat. csuda tudja, kedvelem a Kozelt. nem egy Verboden Vrucht vagy egy Cuvée des Trolls, azok kb. a kedvenceim sörben, de kellemes, főleg a barna) s az a helyzet, hogy alatta meg se merem kóstolni a söröket... Bár felette sem. Minek kockáztassak? Néha belefutok egy olcsó búzasörbe s a múltkor kiderült az aktuálisról, hogy roppant finom, gyümölcsös. Sajna nevet és árat nem tudok.
Alapvetően úgy állok hozzá az olcsón vásárláshoz, hogy a legalja szintet kerülöm abból, amit el lehet rontani. S az alkoholok tipikusan ilyenek.
Talán sose tudom meg, milyen egy extrém olcsó sör.
Kérdező, nem, van ami egyszer sem fogyasztható, mert egy korty után megy a lefolyóba, és igazából átlagfogyasztó szemével mérve a 10 ballingos Upriner egy finom, jó sör. De mondhatnám az Argus Maesticot, az is 35 cent akció nélkül is a szlovák Lidl-kben... de mindegy, mert ezeket olvasva...
"1 hónapja találtam a boltban egy De Helder nevű sört, 170 forint körül van, szerintem jó íze van."
Ezért tartunk ott ahol sörkultúra ügyileg.
"De ez az igazság. A magyarok nem a minőségét nézik a sörnek hanem a mennyiségét. Van olyan ország ahol boros pohárból isszák a sört, na ott fordítva. Nálunk a borral van ez."
Sztereotípia forever, és az nem boros pohár! Te jó ég, kehely meg tulipán pohár, amire te gondolsz, de azért isszák abból, mert a dubbeleket, tripeleket, quadrupeleket... stb. olyanból kell inni. De képzeld, Csehországban pilsneres pohárból isszák a sört, Németországban meg egyszerű korsóból a bajor helleseket, aztán mégis jobb. Na, ez hogy lehetséges?
"múltkor vettem talán 290 forint körül egy barnasört, aminek szó szerint bor íze volt, gondoltam biztos valami elrontott sört fogtam ki, másnap vettem még egyet és annak is ugyanolyan íze volt."
Definiáld kérlek a nagybetűs SÖRÍZT, és a nagybetűs BORÍZT. Egy sörnek rengetegféle íze lehet kávé, karamell, citrusosság...
Áh, kiégtem, most megyek és átmegyek külföldibe, és megiszok egy üveg Trappistes Rochefort 10-est, aztán beírom ide, hogy nincs söríze, mert nem buta ipari keserű komló van benne, és ledöntök egy De Heldert, mert az a kulináris élvezetek csúcsa.
Ami miatt kérdeztem hogy úgy gondolomm a jó sör minőségnek van/lehet egy gyártási bekerülési költsége.
Én nem ittam szinte semit az elmúlt 10 évben és most meglepődve tapasztaltam, amikor felelvenítettem a régi jó szokásomat, hogy a "régi mainstream" márkák fel vannak ütve!
Ezért érdekelne mi az a mininmum amit még sörnek nevezhetünk a magyar piacon...
A fogyasztható sör kategória alját valahol ott húznám meg ahol a legolcsóbb kapható sörök találhatók, ritka kivételtől eltekintve ezek is ihatónak számítanak, az más kérdés hogy akkor se tartom célszerűnek hogy ilyen sört vegyek, ha csak be akarok vágni egy sört, és nem is érdekel igazából hogy milyen az íze, mert például egy Rocky Cellar ivása közben külön emlékeztetnem kéne magam időnként hogy nem szódát iszom.
A "csak iszom egy sört" kategóriába az Arany Ászok a 200 forint körüli árával nekem már megfelel alsópontnak, import sörökből lehet akár olcsóbban jobbat is találni nála (pl Argus), de mint mondtam ilyenkor úgy se érdekel különösen hogy mit iszom.
A Dreher Hidegkomlós a 240-ft körüli árával talán a legolcsóbb olyan sör ami tudatosan megköveteli a fogyasztótól, hogy odafigyeljen rá milyen sör is került a korsóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!