Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 8 napja lejárt sör még fogyasz...

8 napja lejárt sör még fogyasztható?

Figyelt kérdés

Valahogy eszembe jutott, hogy este a vacsora mellé van még a pincében két darab Heineken dobozos sör. Most ahogy felhoztam, hogy azért ne jéghideg legyen néztem, hogy február 8-án lejárt, szóval 8 napja.

Ez még fogyasztható, vagy mehet a kukába?

2017. febr. 16. 14:46
1 2
 1/11 anonim válasza:
48%
Igen! Csak nem biztos, hogy jól fog esni.
2017. febr. 16. 14:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

# 1

Ez hülyeség! Ha rendesen volt tárolva, akkor lejárat utn 1-2 hónapig simán meg lehett inni. Ittam én már 3 hónapos sört is (persze hideg, napfénytől védett helyiségben volt) és nem lett tőle semmi bajom. Egyébként a puding próbája az evés. ;)

2017. febr. 16. 15:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja nincs, igyad!
2017. febr. 16. 15:04
 4/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: arra írtam hogy "hülyeség" amit az előző válaszolt, hogy "nem fog jól esni". Ha fogyasztás előtt rendesen le van hűtve, akkor szinte teljesen hibátlan! Vétek lenne kidobni úgy, ha előtte még meg sem kóstolta az ember.
2017. febr. 16. 15:07
 5/11 anonim válasza:
Első vagyok. Ezt senki ne vegye komolyan. Csak arra céloztam, hogy bármit meg lehet enni, ami romlott, csak biztos, hogy jót fog tenni.... :)
2017. febr. 16. 15:18
 6/11 10 deka farhát ***** válasza:
100%
Egy éve lejárt sört is ittam már, nem volt semmi baja.
2017. febr. 16. 15:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Kizárt, hogy romlott lenne a pincében tárolt sör. Kutya bajod nem lesz tőle.
2017. febr. 16. 16:32
 8/11 anonim válasza:
Csak nem biztos*
2017. febr. 16. 17:25
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor estére jó lesz.
2017. febr. 16. 17:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Idősebbek még emlékeznek a nem pasztörizált Kőbányaira, na, az például már a gyártástól számított nyolcadik napon ihatatlan volt. De a mostaniak már pasztörizáltak, ha fél év a szavatosságuk, akkor kizárt, hogy egy hűvös pincében a lejárat után 8 nappal megromoljanak.

Egyébként ki kell bontani, meg kell nézni, meg kell szagolni, meg kell kóstolni, ha zavaros, büdös, rossz ízű, akkor kuka. Ha nem, akkor fogyasztható.

2017. febr. 16. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!