Pálinkába belement a rézeleje és magos szilvából lett főzve. Tudom most már, hogy baj, de attól fogyasztható?
Figyelt kérdés
2015. aug. 16. 06:55
1/2 anonim 



válasza:





Mennyi pálinkába kb mennyi került bele? Mert ez a nem mindegy. A rézeleje elég veszélyes tud lenni már kisebb mennyiségben is, én nem fogyasztanám, mert metanolt tartalmaz, ami vakságot, látáskárosodást okozhat.
2/2 zolidobos 



válasza:





Hígítsd vissza cca. 25 fokosra, és főzd át újra, ügyelve az elő-közép -és utópárlat szakszerű szétválasztására. (snapszmester.hu). Nem lesz tökéletes, de valószínűleg sokat javul a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!