Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Sokszor miért olcsóbb egy...

Sokszor miért olcsóbb egy korsó sör, mint ugyanannyi vagy akár kevesebb (0,33) víz?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 19. 09:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Hogy sört igyál.
2017. ápr. 19. 10:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Milyen sör az é milyen víz? Mert én speciel ilyet még nem láttam
2017. ápr. 19. 10:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondd melyik kocsma, már megyek is.
2017. ápr. 19. 11:24
 4/10 A kérdező kommentje:

Szegeden az egyetem főépületével szemben lévő közismert és igényes kocsmában például tavaly nyáron 250 ft volt egy korsó Kőbányai egész nyári akcióban, miközben 270 forintba kerül egy üveg hűtött félliteres ásványvíz.

De Budapesten is láttam már (ahol sokkal magasabbak az árak, mint vidéken), hogy egy korsó sör 370 ft, egy (valamilyen drága márkájú - de csak az volt) ásványvíz pedig 390 ft.

2017. ápr. 19. 15:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Meg is válaszoltad magadnak, azért volt olcsóbb, mert a sör akciós volt, a víz meg nem. Egyébként 6 éve járok Szegedre egyetemre, de melyik számít főépületnek? Mert hogy minden karnak van főépülete, de te melyikre gondolsz? Népszerű kocsmák a TIK-el szemben vannak (bár ez nema főépület), ott szokott akciós lenni a kőbányai a nyugiban, Nyugi sör néven, bár szerintem annak több, mint a fele víz volt, lány létemre nem éreztem a hatását.
2017. ápr. 19. 15:14
 6/10 A kérdező kommentje:

A Pivo-ban volt tavaly nyáron egy korsó Kőbányai 250 ft közel három hónapig. A Nyugi melletti helyen. A TIK-et értettem főépület alatt. Most nem kell vitatkozni hogy az-e vagy sem (nem az), csak röviden írtam és egyszerűen és pontatlanul, hogy mindenki értse, mert nem ez a lényeg.

De ez csak az egyik. Írtam, hogy Budapesten ültünk már be helyre, ahol szintén ezt láttam, mindenféle akció nélkül.

2017. ápr. 19. 15:47
 7/10 anonim ***** válasza:
Írhattad volna, hogy a TIk-el szemben az egyszerűbb :D Így vagy 2 percig gondolkoztam, hogy mire gondolsz, a rektori épületre? de mondom azzal szemben nincs kocsma, max. a milleneum vagy a dtk de az tavaly még nem is volt nyitva. Egyébként azért ennyi, mert vizezett sz.r mindkettőben. De azt erős tlzásnak érzem, hogy "sokszor miért olcsóbb", azért ez elég ritka eset, hogy olcsóbb.
2017. ápr. 19. 15:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Mert a sör lédig, a víz meg palackozott.

Egyébként maga a sör előállítása is csak pár tíz forintba kerül, erre jön rá a csomagolás meg a szállítás meg a reklámköltség meg az eladás költsége meg a százalékos haszon, ami mind nagyjából annyi, mint a víz esetén.

2017. ápr. 19. 18:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk a kőbányai annyira vizes, hogy épphogycsak sörnek lehet hívni.
2017. ápr. 19. 18:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Van olcsó és minőségi sör, ahogyan víz is. A kétféle terméket nem lehet összehasonlítani. Vannak, akik Zwarowsky kristályokba foglalt üvegekből iszogatnak tiszta gleccservizet, mások meg a világűrben tisztított vizeletből nyert vizet fogyasztanak és nem feltétlen ez a legolcsóbb ivóvíz mégsem. Megint mások kanálisokból, pocsolyákból isznak...

A sört nem is ragozom, hogy mekkora különbségek vannak. Nyilván minőségi kategóriájában egyforma termékeket lehet csak összehasonlítani. Egy klóros, vagy termálvízzel beszennyezett városi hálózatból nyert, ihatatlanná tett csapvizet nem lehet mondjuk az erdélyi sörhöz sem hasonlítani, ott nyilván a víz lesz az olcsóbb.

Egyébként meg mondjuk egy kisgyerek számára a sör nem is alternatívája a víznek...

2017. ápr. 23. 04:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!