Melyik bormárka (pincészet) a kedvenced?
BB
imádom, mindet, rose, irsai olivér..hmm a nyálam is összefut 25 nő
Kizárólag száraz bort iszom, az édes pancsokat nem.
Demeter és Szepsy fehérborok tekintetében, Kovács Nimród vörösborok tekintetében, ha hazaiakra vagy kíváncsi.
Nő vagyok, és harmincon túl. Ahogy a válaszokból is láthatod: a borok élvezetéhez meg kell érni.
négyeske!
lépjél már a földre! :D
@4: akkor neked még érned kell kicsit :)
A helyzet az, hogy a világ (és nem mellesleg Magyarország) legjobb borai közül bizony rengeteg az édes. Annyi a dolog titka, hogy nem _édesített_ gagyi izéket kell venni, hanem természetes édes borokat, ahol az édességet a botritiszesen töppedt és/vagy túlérettségben szedett szőlőből származó természetes maradékcukor adja, méghozzá lehetőleg mesterséges erjesztésleállítás nélkül.
Különösen ironikus, hogy pont a Demeter (gondolom a Zoli, nem a Csaba) és Szepsy borokat hoztad fel, mert az ő igazán felsőbb kategóriás boraik speciel édesek. Szepsy nem is valami nagy szárazbor-virtuóz, ami azt illeti. (Bár tudom, pont ők ketten voltak még a Királyudvar pincészet színeiben, akik a 2000-es Úrágya furminttal elindították a száraz furmint őrületet - de ez más kérdés, és a mai kínálat szempontjából nem is sok jelentősége van.)
Összességében, akit komolyan érdekel a bor, az pont ugyanúgy becsben tartja a szárazat, a félszátazat, a félédeset és az édeset is. A cukor is csak egy a sok analitikai paraméter közül. A titok csak annyi, hogy jó legyen az a bor. :)
#Utolsó
4-as vagyok. Tekintettel arra, hogy azt írtam, száraz borokat iszom, ezért aztán, ebből, a magyar nyelv szabályai szerint az is következik, hogy a jelzett személyeknek IS a száraz borait iszom. Még akkor is, ha vannak édeseik is. Döbbenetes, nem?
Másfelől, az édes borokat én pancsízűnek/pancsnak/rossz löttynek/ihatatlannak/stb. tartom. Akkor is, ha stand up következik arról, hogy igen, vannak a világon édes borok. Annyira cuki vagy, de komolyan, ám maradjunk annyiban, hogy pont én nem szorulok itt borászatai segédórára :))
Sajnállak, amiért számodra éteri magasság egy palack bor.
Lemaradt az előbb: ízlésről nem vitatkozunk. Ennek tükrében kéretik nem megpróbálni megmondani (sem nekem, sem másnak), hogy mit részesít előnyben, s mit tart jónak. "akit érdekel a bor" :) Ez tényleg nagyon cuki, de hát, ugyebár, nem csak úgy van ám, ahogy te elképzeled. Sokminden van földön s égen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!