Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik bormárka (pincészet) a...

Melyik bormárka (pincészet) a kedvenced?

Figyelt kérdés
és miért?(pl.: ár-érték arány, íz)nemet, és kort is írjatok:)

2017. febr. 26. 20:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Varga merlot (vörös, édes) 23F
2017. febr. 26. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
63%

BB

imádom, mindet, rose, irsai olivér..hmm a nyálam is összefut 25 nő

2017. febr. 26. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
előző vagyok, a muskotály lemaradt!!
2017. febr. 26. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
36%

Kizárólag száraz bort iszom, az édes pancsokat nem.


Demeter és Szepsy fehérborok tekintetében, Kovács Nimród vörösborok tekintetében, ha hazaiakra vagy kíváncsi.


Nő vagyok, és harmincon túl. Ahogy a válaszokból is láthatod: a borok élvezetéhez meg kell érni.

2017. febr. 27. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
54%
Koccintós, meg a Penny-s literes bor.
2017. febr. 27. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
51%

négyeske!

lépjél már a földre! :D

2017. febr. 27. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 Mojjo ***** válasza:
96%

@4: akkor neked még érned kell kicsit :)


A helyzet az, hogy a világ (és nem mellesleg Magyarország) legjobb borai közül bizony rengeteg az édes. Annyi a dolog titka, hogy nem _édesített_ gagyi izéket kell venni, hanem természetes édes borokat, ahol az édességet a botritiszesen töppedt és/vagy túlérettségben szedett szőlőből származó természetes maradékcukor adja, méghozzá lehetőleg mesterséges erjesztésleállítás nélkül.


Különösen ironikus, hogy pont a Demeter (gondolom a Zoli, nem a Csaba) és Szepsy borokat hoztad fel, mert az ő igazán felsőbb kategóriás boraik speciel édesek. Szepsy nem is valami nagy szárazbor-virtuóz, ami azt illeti. (Bár tudom, pont ők ketten voltak még a Királyudvar pincészet színeiben, akik a 2000-es Úrágya furminttal elindították a száraz furmint őrületet - de ez más kérdés, és a mai kínálat szempontjából nem is sok jelentősége van.)


Összességében, akit komolyan érdekel a bor, az pont ugyanúgy becsben tartja a szárazat, a félszátazat, a félédeset és az édeset is. A cukor is csak egy a sok analitikai paraméter közül. A titok csak annyi, hogy jó legyen az a bor. :)

2017. febr. 28. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

#Utolsó

4-as vagyok. Tekintettel arra, hogy azt írtam, száraz borokat iszom, ezért aztán, ebből, a magyar nyelv szabályai szerint az is következik, hogy a jelzett személyeknek IS a száraz borait iszom. Még akkor is, ha vannak édeseik is. Döbbenetes, nem?


Másfelől, az édes borokat én pancsízűnek/pancsnak/rossz löttynek/ihatatlannak/stb. tartom. Akkor is, ha stand up következik arról, hogy igen, vannak a világon édes borok. Annyira cuki vagy, de komolyan, ám maradjunk annyiban, hogy pont én nem szorulok itt borászatai segédórára :))

2017. febr. 28. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

#6

Sajnállak, amiért számodra éteri magasság egy palack bor.

2017. febr. 28. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

#7

Lemaradt az előbb: ízlésről nem vitatkozunk. Ennek tükrében kéretik nem megpróbálni megmondani (sem nekem, sem másnak), hogy mit részesít előnyben, s mit tart jónak. "akit érdekel a bor" :) Ez tényleg nagyon cuki, de hát, ugyebár, nem csak úgy van ám, ahogy te elképzeled. Sokminden van földön s égen.

2017. febr. 28. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!