Badacsonyi illetőt keresek! Egy olyan problémám lenne, hogy a badacsonyi borozósoron melyik pincészet árul zweigelt bort, a bal szélső helyen? (ha szemben állunk a sorral)
A helyzet az, hogy érettségi előtt állunk, ajándékot keresünk a tanároknak és a történelem tanárunk nagy bor rajongó, így egy jobb bort tervezünk neki ajándékozni. Édesapám szerint a legjobb vörösbor a badacsonyi zweigelt, azonban a pincészet nevére nem emlékszik sajna, csak annyira, hogy a bal szélső helyen lehetett kapni. Én rengeteg keresgéltem a neten, de nem sikerült rábukkannom. Így hát szeretném egy badacsonyi ember segítségét kérni, hogy nézze meg nekem, hogy ott mely pincészet zweigeltje kapható. (én Szegeden élek)
Nagyon-nagyon hálás lennék.
Mondjuk badacsonyi zweigeltről én sem hallottam még, pedig ismerek nem kevés badacsonyi pincét, így engem is érdekelne :)
Egyébként, ha badacsonyi vörösbort akarsz (ami magában is kuriózum, mert Badacsony alapvetően egy fehérboros vidék) és szegedi vagy, akkor a Villa Tolnay Névtelen cuvée 2009-et én nagyon ajánlom. Vagy akár szintén a Villa Tolnay 2011-es Merlot-t (Magnus fantázianévvel árulják). Szegeden van Bortársaság üzlet, ott megveheted mindkettőt, és pofátlanul jó vörösek ennyi pénzért. A Merlot kissé drágább, de normálisabb vörösboros viszonylatban az is csak átlagos ár. És ha valóban nagy borrajongó a tanárotok, akkor a Villa Tolnay-t valószínűleg ismeri, minimum hallásból, és tudja, hogy igen jó borokat raknak le az asztalra. De ez csak egy tipp :)
köszi az ajánlatokat, de én ezt a bort keresem.
az 100%, hogy van ilyen, az is biztos, hogy ott, csak nem tudni, hogy melyik pince:(
pont az lenne a lényege, hogy kapna egy ismeretlen bort, megkóstolná, és klasszis lenne.
csak meg kéne találni:(
Ha sikerül kideríteni a termelő nevét (és esetleg nem itt a GYK-n), akkor megkérhetlek, hogy megírd nekem? Akár itt, akár privátban. Kifejezetten érdekel, én is szívesen megkóstolnám :)
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!