Mennyit és milyen rendszerességgel kell inni hogy valaki bírja a piát?
amikor meg rendszeresen fogyasztottam sok alkoholt, akkor bizony a " csucs idoben" minden mellekhatas nelkul lecsuszott 4-5 mereg eros palinka, ugyanennyi tequilla, illetve a kocsmaig alapozonak egy uveg vorosbor.
ezt altalaban penteken / szombaton estenkent fogyasztottam el, nyari idoben pedig is-is, ill olyankor hetkoznapokon is gyakran ittunk. ( tini kor :D ) berugas erzese a felsoroltak elfogyasztasa utani 2.-3. tomenynel jelentkezett, utana viszont sokszor kepszakadas is elofordult... :S viszont egyszer megittam a szokasos 1 uveg bor adagom, ra 3 tequillaval, 1 uveg pezsgovel, kesobb a hazi alapozas utan szorakozohelyen 10 tequillaval kiegeszitve, es semmi, de szo szerint SEMMI bajom nem volt. sem reszeg nem voltam, sem masnapos, mig a tobbiek mar reg a wcben oklendeztek kb... :D
azota persze kijottem a " rutinbol", igy 24 evesen nem is banom, nem sirom vissza a rengeteg masnapos reggelt. mostmar 1 pohar bor a vacsi melle is kellokeppen fejbevag.
Sokat (amennyit csak birsz megvenni, illetve beléd fér) és gyakran!
A baj csak egy ezzel: mire megszoknád, elpatkolsz.
No de sebaj, legalább nem teszed tönkre alkoholistaként családod életét...!
Egyetemi éveim alatt párhuzamosan a bulizások és iszogatások is gyarapodtak.
Sosem gondolkodtam még rajta mennyi idő alatt jutottam el arra a szintre,hogy már lassan nem tudtam azt a mennyiségű bort meginni amitől berúgok. (bár sosem az volt a cél)
2 üveg bor lecsúszott buli előtt,attól már éreztem valamit,de a berúgás közelében sem voltam.
Rendszeresség a fontos itt is, ha már tinikorodban elkezded (15-16 évesen) és tényleg heti 2-3x legalább közepesen ittas vagy, akkor előbb-utóbb kialakul a megfelelő tolerancia.
Nem ajánlom egyébként, semmi haszna nincs.. Drága mulatság ahhoz, hogy a haverok előtt menőzz vele, és ami pénzben nem mérhető, még az egészséged is gallyra vágod, nem a legjobb ám a húszas éveid közepén nagyivónak lenni..(saját tapasztalat)
Ja, és az sem túl szerencsés, ha már józanul "üresek" a dolgok, csak az ivás jelent dopamin, endorfin, szerotonin termelést, azaz jókedvet, boldogságot.
Igyál ésszel, kevesebbet és tartozz a normális alkoholfogyasztók közé. :)
15 éves korom óta fogyasztok alkoholt, amikor kezdtem, 1 sört már megéreztem.
Mostanra viszonylag rendszeresen iszom, 6 felest meg se érzek, 10-12 feles egy este alatt le tud csúszni úgy hogy berúgok tőle de rosszul nem vagyok aznap és másnap sem.
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!