Milyen gyümölcsöt ismertek pálinka főzéshez, amihez nem kell cukrot adni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Semmilyen gyümölcshöz nem KELL cukrot adni. Pontosan azért kezdtek 3-400 éve a gyümölcsfölöslegből pálinkát csinálni, nem pedig gyümölcsbort, mert nem volt mivel cukrozni, és ami kb. 10%-nál gyengébbre erjedt ki, azt pálinkának lefőzve lehetett eltartani.
Ha az a cél, hogy X kiló gyümölcs minél több pálinkát adjon, akkor szőlő vagy szilva. De nem ad olyan rosszul a többi klasszikus gyümölcs sem (kajszi, meggy, alma, körte).
A minőség nem a gyümölcs fajtájától függ (legalábbis a fentiek közül), hanem a gyümölcs minőségétől, a szakszerű cefrézéstől és lefőzéstől. Persze általánosságban a magas cukor- és savtartalmú gyümölcsök erjesztését nehezebb elrontani.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#2: Természetesen jó érett kajszibarack! ;)
Nem mellesleg: ha valamihez cukrot is adnak, az már hivatalosan sem minősül pálinkának.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Eperfa termése. Málna. Gyakorlatilag bármiből lehet pálinka.
A jó pálinkához viszont jó cefre kell! Az kevés, ha elviszed kifőzetni. Carból várat ott se építenek.
Előbb olvass utána, hogy miből és hogyan kell jó minőségű cefrét erjeszteni. Elrontani ugyanis nagyon egyszerű. :(
Megfelelő erjesztő edény, hőmérséklet, stb. Azt se árt, ha tudod, hogy adott gyümölcsből mit tehetsz bele. (Magház, héj, vagy csak a gyümölcshús.)
OK, hogy falun a rohadt, kukacos cseresznyétől a dinnyehéjig mindent raknak bele, és olyan 78 fokos páleszt főznek, hogy ki tudod mosni benne az ecsetet a tavalyi kerítés festés után, de ki issza azt meg.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
" házilag birsalmából nem tudsz pálinkát főzni "
Ezt ugye nem gondoltad komolyan? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!