Narancs pálinka készítéséhez meg kell hámozni a gyümölcsöt? Egyáltalán hogyan kellene kezdeni?
Figyelt kérdés
2012. jan. 17. 16:56
1/3 doboszoli válasza:
Mindenképpen, mert a héjban lévő illóolaj ihatatlanná teszi a párlatot.
2/3 Detro válasza:
Tapasztalat... mindenképp.
Ellenkező esetben iszonyt keserű lőrét kapsz belőle.
3/3 anonim válasza:
Meg kell hámozni. Először meghámozod, majd összetöröd, vagy darabolod a narancsokat, és egy hordóban hagyod kiforrni. Minden nap összekevered a cefrét. Ha egy hordó kiforrt, azaz a cefre tetejéről lesüllyednek a darabos részek és nem buborékol tovább, légmentesen lezárod erre készült zárható műanyag hordóban. A cefrét zárva tartod a főzésig. Ha jól csinálod, tiszta, nem penészes gyümölcsből, akkor nagyon jó lesz az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!