Milyen kémhatású a pálinka? Savas vagy lúgos?
Figyelt kérdés
2012. jan. 17. 09:55
2/4 anonim válasza:
"az alkoholok vizes oldata semleges kémhatású, de egyes reakciókban gyenge savként viselkednek"
Szóval az alkohol lapvetően semleges, a gyümölcsből maradhat benne némi savas alkotó, de nem több, mint egy könnyű gyümölcslében.
3/4 Phoney válasza:
Általában enyhén savas, de pH 5,5-8,5-ig tartják elfogadhatónak (7 körül semleges). A házipálinkák között gyakori az ennél is savasabb, mert sokan nem tudnak cefrézni.
4/4 anonim válasza:
ha hányok savas ha hugyozok lúgos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!