Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért találták ki a 4dl-es sört?

Miért találták ki a 4dl-es sört?

Figyelt kérdés
2016. nov. 17. 20:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ugyanaz, mint a kóla, 2 l helyett 1,75. Cigi 20 helyett 19 szál, öblítők, mosószerek, stb...
2016. nov. 17. 21:57
 12/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
Az utóbbi időben már láttam újra 0.5l-es Soproni Sörgyáras termékeket (Soproni, Heineken pl). Szóval annyira nem jött be nekik.
2016. nov. 18. 08:28
 13/16 anonim ***** válasza:
49%
Azért találták ki, mert új adagméretet próbáltak bevezetni a megszokottak között, az a kis baj hogy egy 200 forintos 5 decis (pl Ászok) és egy 200 forintos 4 decis Soproni közt nem érezni a minőségi különbséget, csak azt, hogy kevesebbet kapsz a pénzedért, ellenben a 200 forintos 0,33-as Heineken már határozottan jobb az Ászoknál. A 0,33-as sör azért életképes, mert 10-ből 10-szer jobb sör van benne, mintha 0,5 literest vennél, ugyanez a 4 decisre nem igaz.
2016. nov. 18. 18:25
 14/16 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó, ez így hülyeség, hogy 0,33-as üvegben mindig jobb sör van. Oké, sok belga ale 0,33-asban van, de képzeld a világ legjobb búzasörei(Weihenstaphaner, Franziskaner, Maisel Weisse) fél literes üvegben vannak, sőt a Fullers sörök is meg még sok remek cseh... ellenben 0,33-as üvegben van a Miller, a Corona, és az általad is említett Heineken, amelyek pocsék, vizes, nagyüzemi pale lagerek. Illetve belgák között se mind jó, 0,33-as üvegben van a Gallica Premium Pils, a Mongoose sörei, meg az trollos valami is, sőt a távol-keleti sörök is 0,33-as üvegben vannak, amelyek szintén nem a minőség mintapéldányai. Sőt mondok még valamit! A Bernard Bohemian Ale itthon 0,33-as üvegben van, kint a szlovákoknál meg 0,5-ös csatos üvegben. Most akkor emiatt kint rosszabbnak kéne lennie, mert fél literes kiszerelésben van? Dehogyis, ugyanaz a sör van benne itthon is, meg ott kint is. Szóval a lényeg, hogy nem a kiszerelés határozza meg a sör minőségét.
2016. nov. 18. 18:56
 15/16 anonim ***** válasza:
49%
#14 én úgy értettem hogy ha ugyanannyiért veszed, persze erre a szövegkörnyezetből igazán rájöhettél volna. Nyilvánvalóan nem azt mondtam, hogy minden fél literes sör pocsék, és a kis dobozos mit tudom én Kozel veri a Paulanert csak mert kis dobozos.
2016. nov. 18. 20:41
 16/16 anonim ***** válasza:
48%

"A 0,33-as sör azért életképes, mert 10-ből 10-szer jobb sör van benne, mintha 0,5 literest vennél" Ebből gondoltam. Szerintem ez azt jelenti, hogy mindig jobb a 0,33-as.

De jó, most azt mondod, ugyanolyan árkategóriában...

Ez( [link] egy szar lager, csak valamiért a pécsiek úgy gondolták, hogy viszonylag drágán is piacra lehet dobni. 260 forint.

A Dreher Bakból ugyanennyibe kerül a fél liter, és az mégis sokkal jobb, hazai nagyüzemi viszonylatban a legjobb ráadásul. De a Szalon Barna is hasonló árban van, és az is korrekt, tehát azt is felhozhattam volna ellenpéldaként.

Az általam emlegetett Gallica Premium Pils-ből meg 300 forint a 0,33, Budweiser-ből mind a 12-es világosból és a 12-es barnából is ennyi a fél liter, és mindegyik jobb.

És még hozhatnék számos ellenpéldát, de legyen elég most ez a kettő, oké?

A sör minősége nem a kiszereléstől függ, hanem a minőségi alapanyagoktól(és rossz minőségi adalékanyagok hiányától), és a főzési eljárástól(pl.: nem hagynak-e ki lépéseket, hogy gyorsítsák a folyamatot). Illetve annyit még hozzátennék, hogy a minőségi alapanyagokból ne csak mutatóban legyen benne, mert ittam már olyan lengyel nagyüzemi IPA-t, amiben ugyan volt négyféle, köztük Cascade meg Amarillo is, de én ezeket nem éreztem, ellenben pilsner-es keserűséget meg igen, aminek egy ale-ben ugye nem kéne lennie(mondjuk ez a szláv ale-ek egyik gyakori hibája).

2016. nov. 18. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!