Miért találták ki a 4dl-es sört?
"A 0,33-as sör azért életképes, mert 10-ből 10-szer jobb sör van benne, mintha 0,5 literest vennél" Ebből gondoltam. Szerintem ez azt jelenti, hogy mindig jobb a 0,33-as.
De jó, most azt mondod, ugyanolyan árkategóriában...
Ez( [link] egy szar lager, csak valamiért a pécsiek úgy gondolták, hogy viszonylag drágán is piacra lehet dobni. 260 forint.
A Dreher Bakból ugyanennyibe kerül a fél liter, és az mégis sokkal jobb, hazai nagyüzemi viszonylatban a legjobb ráadásul. De a Szalon Barna is hasonló árban van, és az is korrekt, tehát azt is felhozhattam volna ellenpéldaként.
Az általam emlegetett Gallica Premium Pils-ből meg 300 forint a 0,33, Budweiser-ből mind a 12-es világosból és a 12-es barnából is ennyi a fél liter, és mindegyik jobb.
És még hozhatnék számos ellenpéldát, de legyen elég most ez a kettő, oké?
A sör minősége nem a kiszereléstől függ, hanem a minőségi alapanyagoktól(és rossz minőségi adalékanyagok hiányától), és a főzési eljárástól(pl.: nem hagynak-e ki lépéseket, hogy gyorsítsák a folyamatot). Illetve annyit még hozzátennék, hogy a minőségi alapanyagokból ne csak mutatóban legyen benne, mert ittam már olyan lengyel nagyüzemi IPA-t, amiben ugyan volt négyféle, köztük Cascade meg Amarillo is, de én ezeket nem éreztem, ellenben pilsner-es keserűséget meg igen, aminek egy ale-ben ugye nem kéne lennie(mondjuk ez a szláv ale-ek egyik gyakori hibája).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!