Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért lehet ez a hatás?

Miért lehet ez a hatás?

Figyelt kérdés
Az utóbbi fél évben alkohol fogyasztás után úgy 2 órával a hatása elmúlik nálam. Ezután másnapos leszek. Lázas vagyok hányingerem van levertség stb. Ekkor már eggyáltalán nem vagyok részeg semmi ilyesmit nem érzek. Mi okozhatja ezt? Eddig ilyen nem volt. A hatás se múlt el ilyen hamar és rosszul se lettem. Túl gyors lehet az anyagcserém? Mit tehetnék ez ellen?

2016. aug. 29. 00:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez akkor is így van ha lassan iszol? Nálam is volt hasonló de olyankor mikor gyorsan vedeltem főleg töményet, hirtelen berúgtam aztán hamar kijózanodtam és utána meg szarul voltam, nem esett volna jól már egy korty pia se.
2016. aug. 29. 07:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Az alkoholból az alkohol-dehidrogenáz nevű enzimed készít acetaldehidet, mely további oxidációs folyamatokon keresztül végül széndioxidként és vízként távozik belőled. Ha az enzimműködés jó, akkor hamar elkészül az acetaldehid, és hamar fejfájást okoz.

Segíteni szokott az intenzív mozgás (sport), és vagy a sok vízivás.

Az intenzív mozgás intenzív energia felhasználással jár, az acetaldehid nem torlódik fel, hanem felhasználódik energiatermelő folyamatokban.

Vagy, ha minden feleshez megiszol egy fél liter vizet, akkor nagy része a vizelettel eltávozik belőled.

2016. aug. 29. 10:29
 3/3 A kérdező kommentje:
4 sör fogyasztása után is fennált ez nem csak tömény esetén, ami nem is sok és sok vizet is tartalmaz +vizet is ittam mellé. Mégis
2016. aug. 29. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!