Mondhatjuk hogy az alkohol hatására csökken az intelligencia, konkrétan az IQ?
Vegyünk egy antilop csordát. Az oroszlán mindig a leglassabb antilopot kapja el, így a csorda átlagsebessége folyamatosan növekszik.
Az alkohol a leglassabb agysejtjeidet pusztítja, így egyre gyorsabban fogsz tudni gondolkodni. Nem érted? Igyál még egy kicsit. :D
Az IQ nem egy konkrét tulajdonság, hanem különböző körülmények végeredménye, úgyhogy a csökkenése nincs egyenes párhuzamban az ivással. Attól, hogy magas az IQ-d, még nem lesz nehezebb debillé inni magad, és egyébként nem is igazán reális, hogy (ha eredendően nem vagy fogyis) 70-es IQ-ra alázd az agyadat.
Azt sem árt tudni, hogy az alkohol még ideiglenes szellemi leépülést is csak akkor okoz, ha elég rendszeresen iszol ahhoz, hogy az tartós B1-vitaminhiányt okozzon az agyban. Végleges csak akkor lesz, ha korszakov-szindrómás leszel. Az agyzsugor elsősorban kedvetlenséggel, koncentráció-, memória-, és tudatzavarokkal jár, szóval a gyakorlatban előfordulhat, hogy 70-esre töltenél ki egy IQ-tesztet, vagy nem mindig tudod, hogy hol vagy, de nem azért, mert a maga a felfogóképességed ennyire sérült volna.
Nem a hosszú távú hatására voltam kíváncsi, bár arra még jobban igaz.
Hanem arra, hogy egyetlen berúgás alkalmával a mértéktől függően az ember csak kicsit spicces lesz, majd egyre jobban elveszti maga felett az uralmát, végül már az emlékezet is kiesik. Ennek során mondhatjuk, hogy az IQ szépen lassan lecsökken, egyre nehezebb gondolkodni, majd amikor már nem is tudsz magadról, az olyan mint egy 50-60 IQ-jú maga alá hugyozó gyógykezelt?
Ennyi erővel az alvás is nullára csökkenti IQ-t... ébredésig még levegőt se tudunk venni tudatosan.
A részeg ember sem azért részeg, mert esik a felfogóképessége; bent a fejében ugyanúgy felfoghat komplex dolgokat, ahogyan álmodban se 0 az IQ-d, hiába „nem tudsz magadról”.
kedves 7/8-as,
én jelenleg felismertem magamon, hogy egy agyhalot debillé váltam 17 évesen, de mégse tudok változtatni, van ilyen? :C
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!