Az alkohol növeli a kreativitást?
Azért kérdezem mert mértékkel néha, 1-1 estén előfordul hogy egyedül iszok. Ezt úgy érzem nem probléma, mert nem gyakran fordul elő, és kis mennyiségben iszok csak, az ízéért meg hogy egy kicsit úgymond "hasson".
Belőlem azt hiszem kihozza az elején a kreativitást, jobban tudok fókuszálni a világra, a teendőimre, céljaimra. Jobban összetudom szedni a gondolatokat a fejemben és tisztán látom mit kell tennem.
És az érdekelne hogy ez másoknál is így van?
Nálatok? ((Egyedül ivás meg a kreativitás))
Még valami.
Mely alkohol mit "segít" elő? A sör a vesét tisztítja, a tömény a méregtelenítést.
A többinél mi a helyzet? Whisky? Bor? Vodka, stb?
Köszi =)
19/F
Kreativitást nem vettem észre, de belőlem is előhozza azt, hogy jobban látom, mit kéne tennem... Máskor is tudom, de ilyenkor tudatosabb leszek e téren, jobban előtérbe kerül s vágyom a változtatásra, javításra.
Mind nálam, mind a páromnál a nyelvérzéket javítja az ital, ő gyakran iszik, ha fordítania kell.
Nem hiszem, hogy fizikailag segítenének, jó, valami minőségi bor még jelenthet valamilyen téren pozitívat, de az alkohol sejtméreg, nem az egészségre való jelentős jótékony hatásáról híres. Lelkileg segít inkább, már akinek, már amikor, hisz tönkre is tehet életeket...
Egyetértek veled, és az nálam is úgy van hogy alapból is tudom mit kell tennem, de ilyenkor jobban tudok összpontosítani.
Az egész élet káros, szerintem kis mértékben előny is lehet, legjobb az arany középút.
Ha az ember nem viszi túlzásba, és valami jó/jobb minőségű cuccot iszik ((nem tablettás bor, meg keverve mindennel mértéktelenül )), akkor lelki pozitív hatáson kívül testileg okoz valamit? Segíti-e az emésztést, vagy a gyomorműködést vagy akármit? (nyílván mértékkel)? :D
Persze.Pl. Amerikában néhány illuminált fickó kitalálta,hogy meg kellene tömni egy elöltöltős puskát cigaretta csikkekkel,s azzal lődözni egymásra...meg is halt az egyik.
Ilyen kreatív ötlete nem támad józan embernek.
Az alkohol nyugtató, feszültségoldó hatású, emiatt kis mértékben fogyasztva úgy tűnik, mint ha fokozná a teljesítményt.
Valójában nem fokozza az agyi teljesítményt, sem a kreativitást, sem a nyelvérzéket, pusztán az történik, hogy a feszültségoldó hatása miatt "tehermentesíti" az agyat, aminek így nem kell a fő feladat mellett mással is foglalkoznia.
Még valami: nem kell azért "varázserőt" tulajdonítani neki. Az alkoholos italok egyéb összetevőinek lehet bizonyos élettani hatása, de ezt sokan hajlamosak eltúlozni, a mellékhatásokat meg elbagatelizálni.
A méregtelenítő pálinka meg a legszebb alkesz-mítosz. :)
NNos ezzel én is így vagyok, előfordul hogy egyedül iszom van hogy gyógyszerre ( igen tisztában vagyok az élettani hatásával és saját felelősségre teszem valamit kérek mindenkit hogy ne próbálja ki ) ilyenkor sokkal kreatívabb vagyok ilyenkor írom a legjobb verseimet / csak hobbi jelleggel /
Illetve igazt adok annak a válaszolónak aki szerint javítja a nyelvi képességeket. Én személy szerint az angollal nem vettem ezt észre, de akármilyen ironikusan is hangzik pár vodka elfogyasztása után sokkal gördülékenyebben csevegek oroszul.
Halál az alkoholra, éljen a gyógyszeripar!
A cikkek nagy része sima marketing, a gyógyszergyáraknak is meg kell élnie .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!