13 éves húgom meghúzta a 25%-os meggylikőrömet,2-3 kortynál többet nem ihatott. Lesz valami mellékhatása ekkora mennyiségnek?
Ne aggódj, nem lesz semmi baja.
13-14 évesen én is mindig megkóstoltam az édes likőröket, sose volt gond.
18/L
Nem lesz baja, csak többet ne igyon.
Én is 13-14 évesen már kaptam családban alkoholos italokat, likőrt, sört, pezsgőt, bort, pálinkát is megkóstolhattam. Persze szüleim figyeltek hogy csak kóstolás a töményeknél, sörből 1 korsó lecsúszhatott pezsgőből akár 2 pohár is ha nem ittam mást előtte.
Apám aki szigorúan veszi mindig hogy mennyit iszok buliba ő mondta hogy már 13 évesen nyugodtan ihatok, de tanuljam meg hogy mennyi az a mennyiség amikor már meg kell álljak. Még a cigit is engedték nekem igaz akkor már 17 éves voltam. Apám mondta hogy ezeket úgy is kifogom próbálni az életben és inkább tegyem ő előtte aki tudja is hogy mit ad nekem, és tanuljam meg hogy a cigi rossz, a berúgás rossz, de kis mennyiségű alkoholt nyugodtan ihatok pár alkalommal mert semmi bajom nem lesz.
A cigit kipróbáltam előtte mondta hogy nyugodtan szívjam el de meg ne tudja hogy rászokok és dugiban cigizek mert úgy is ráfog jönni. Persze csak egy szálat engedett amit csak félig bírtam elszívni és azóta sem kell a cigi undorodom tőle. De jogos is mert így elvette tőle a kedvem egy életre, pedig ha baráti társaságba szoktam volna rá egy gyengébb lágyabb ízűre tuti rászoktam volna, de így amikor apám rágyújt, igaz ő sem egy nagy dohányos mert napi 4-5 szálat ha elszokott szívni akkor is már a ház másik feléből érzem a szagát ha egy szinten vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!