Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha az egyszer lepárolt pálinká...

Pulay Tamás kérdése:

Ha az egyszer lepárolt pálinkát másodszor le kell/akarom főzni, hogy tudom megőrizni a gyümölcs illatát, aromáját?

Figyelt kérdés
Tapasztalatom szerint a második lepárlással elveszik a gyümölcs illata és íze.
2016. júl. 17. 15:02
 1/1 anonim ***** válasza:
Már hogy a cefrét főzted le egyszer, s azt leakarod még egyszer? A cefrét mikor lefőzted egyszer, abból alszesz lett, azt le kell főzni még egyszer. Megmarad az illat meg az aroma is. A kész pálinkát, azaz a 2. főzés után ha azt lefőzöd még egyszer, akkor igen, jelentősen veszít az aromából. Nem tudod megőrizni. Van ilyen, hogy deflegmátor, ami fokozza az aromát, az ízt, de ennek nem az a funkciója, hogy 3. főzésnél is megmaradjon az íz. Sokan tesznek gyümölcsöt is az alszeszbe tálcába, én épp most próbáltam ki, sztem semmi értelme, nem érzek különbséget, intenzívebb ízt.
2016. júl. 26. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!