Pulay Tamás kérdése:
Ha az egyszer lepárolt pálinkát másodszor le kell/akarom főzni, hogy tudom megőrizni a gyümölcs illatát, aromáját?
Figyelt kérdés
Tapasztalatom szerint a második lepárlással elveszik a gyümölcs illata és íze.2016. júl. 17. 15:02
1/1 anonim válasza:
Már hogy a cefrét főzted le egyszer, s azt leakarod még egyszer? A cefrét mikor lefőzted egyszer, abból alszesz lett, azt le kell főzni még egyszer. Megmarad az illat meg az aroma is. A kész pálinkát, azaz a 2. főzés után ha azt lefőzöd még egyszer, akkor igen, jelentősen veszít az aromából. Nem tudod megőrizni. Van ilyen, hogy deflegmátor, ami fokozza az aromát, az ízt, de ennek nem az a funkciója, hogy 3. főzésnél is megmaradjon az íz. Sokan tesznek gyümölcsöt is az alszeszbe tálcába, én épp most próbáltam ki, sztem semmi értelme, nem érzek különbséget, intenzívebb ízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!