Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Normális ez egy bornál vagy...

Normális ez egy bornál vagy csak én képzeltem bele?

Figyelt kérdés
sziasztok Szabolcsi vagyok, eddig leginkább környékbeli, keleti részről való max talán Duna-Tisza közi borokat ittam, és tudom hogy ahány bor olyan sok minőségbeli különbség de volt szerencsém összefutni egy balatoni szürkebaráttal és olyan másnak, megmondom rossznak, túl savasnak érződött hogy nem is bírtam sokat inni belőle
2016. ápr. 28. 19:42
1 2
 11/11 Mojjo ***** válasza:

@6:

Azt, hogy egy bor száraz, félszáraz, félédes, vagy édes, soha nem fogja megmondani a fajtája. Bármilyen szőlőfajtából készíthető bármi. Sőt, a legtöbb fehérből még természetes úton, erjesztésleállítás, meg mustsűrítményezés nélkül is kihozható bármi. Egyébként Badacsonyban (meg mindenhol máshol kishazánkban) a szürkebarát borok döntő többsége száraz. Ennek több oka is van (divat, eladhatóság, termesztési megfontolások), de ez most talán mindegy is. A lényeg, hogy az ilyen asszociációkat felejtsd el, úgy tévesek, ahogy vannak.

Kedves kérdező: ahogy Phoney mondja, rossz bort minden borvidéken és minden fajtából ki lehet hozni. Vannak remekjó szürkebarátok, többek között a balaton környékéről is, méghozzá szép számmal.

2016. ápr. 29. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!