Normális ez egy bornál vagy csak én képzeltem bele?
Figyelt kérdés
sziasztok Szabolcsi vagyok, eddig leginkább környékbeli, keleti részről való max talán Duna-Tisza közi borokat ittam, és tudom hogy ahány bor olyan sok minőségbeli különbség de volt szerencsém összefutni egy balatoni szürkebaráttal és olyan másnak, megmondom rossznak, túl savasnak érződött hogy nem is bírtam sokat inni belőle2016. ápr. 28. 19:42
1/11 anonim válasza:
Nagyon sok olyan borral találkoztam már, amit nem bírtam meginni az ország különféle tájairól. Szóval teljesen normális, ha rossz bort kóstoltál. Nem kell venni belőle többet. BTW szabolcsi bort még nem kóstoltam, azt sem tudtam, hogy ott van valami borvidék... Balatonfelvidéki bor viszont van sok jófajta.
2/11 A kérdező kommentje:
azt hiszem itt nincs is borvidék északkeleten, még Tokaj is messze :) de ennek ellenére itt is folyik termesztés, apámnak is volt sokáig szőlője és lett is bora, persze itt kis házi tételekről beszélünk és elég meghatározó karcos jellege volt nyilvánvalóan
2016. ápr. 28. 20:09
3/11 Phoney válasza:
Rossz borok valszeg minden borvidéken és a legtöbb szőlőfajtából készülnek, nincs ebben semmi extra. Persze az sem egész lehetetlen, hogy nem felel meg az ízlésednek, és amúgy nem olyan rossz bor.
4/11 A kérdező kommentje:
értem köszi, csak olyan fura volt hogy bort még nem hagytam így ott előtte hogy ilyen rossz és ennyire bántsa a gyomrom ...és emlékeim szerint egy üvegpalackozott szürkebarát volt és mégcsak nem is száraznak jelölve :) szóval érik meglepetések az embert
2016. ápr. 28. 20:18
5/11 anonim válasza:
Hát, ha nem száraznak volt jelölve, akkor nem csodálom, hogy otthagytad. A félszáraz meg hasonló borok 99 százaléka (inkább 99,99) egy förmedvény. Máskor szárazat válassz.
Én is belenyúltam most egy vacakba, valami Eszterbauer gyöngyöző chardonnay félszáraz, egy korty ment le belőle. Egyszerűen nem friss, nem üde, brrr....
6/11 anonim válasza:
A szürkebarát soha nem volt száraz-savas bor!
Félédes-édes a minősítése, valószínű, hogy átvertek vele.
A Badacsonyi szürkebarát pl. kifejezetten finom félédes bor.
Jellemzően a balaton-felvidéki borvidék bora!
8/11 A kérdező kommentje:
no-no Szabolcs megye északkelet Magyarország Nyírség régió :)
2016. ápr. 28. 20:59
9/11 anonim válasza:
Ja... 😂 csak mert azt hittem, Drávaszabolcsi vagy. 😂 akkor közel is lettél volna hozzám :D
10/11 anonim válasza:
A Balaton-felvidéki szürkebarát jellemzően száraz. Mitől lenne édes? Az édes bor a kései szüretelésű és a jégbor. Hogy savanyú, az nem azért van, mert száraz, hanem mert valamit elkúrált a borász nagyon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!