Néztem az interneten nagyon sok fajtát. Egy lépcsőset, két lépcsőset. Deflegmátorral felszereltet, anélkülit. Keverőset, keverő nélkülit. Idáig az a DES márkájú fogott meg a legjobban a szimpla falú-kétlépcsős változatának a 100 literes fajtája. De azt szeretném megkérdezni a nálam jobban értőket, hogy ez jó-e? Vagy van ettől ebben az árban jobb is talán ?
Csak azért jobb a bérfőzde mert csakis ott tudsz minőségi pálinkát előaállítani, nem akarlak elkeseríteni de az otthoni próbálkozások nem képesek megütni az ipari gépek szintjét. Természetesen ha egy iparihoz hasonló rendszert alakítasz ki ami szakszerű és nem egy bili akkor közelebb leszel az igazsághoz, de én nem kotyvasztanék és ezt most nem azért mondom mert pálinkafőzős családból vagyok. Van különbség minőségben a kettő között. ÉS szintén van különbség a bérfőzdék minősége között is, tapasztaltam.
Viszont megértelek, sok embert megértek hogy miért csinálják ezt, az állam ezzel nagyon kicseszett a főzősökkel, a szó szoros értelmében elvette a munkájukat!!
2016. ápr. 27. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
12/17 A kérdező kommentje:
A nagy mennyiségű gyümölcsöt arra értem, hogy van több kertem amiben rengeteg gyümölcs fa van.( Szilva, körte, cseresznye, birs, meggy és még mások). Meg igazából szeretnék ezzel foglalkozni. Tehát jövőbeli kilátásaim vannak efelé a dolog felé. Szeretném megcsinálni a "Gyümölcspálinka Gyártó" tanfolyamot. És idővel egy jobb, megbízhatóbb lepárlót birtokolni.
2016. ápr. 27. 11:45
13/17 Trafó1 válasza:
Lehet otthon nagyon jó pálinkát főzni, de pl a bérfőzdéknek van műgyantás szűrőjük amin átfejtik és simábbá teszi a pálinkát, valamint folyamatos a szezonban a főzés így a rézelőre nem kell figyelniük.
2016. ápr. 27. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
14/17 anonim válasza:
Én csak kétlépcsős rendszerről tudok nyilatkozni. Rézelejét elő és utópárlatot szakszerűen le lehet választani. Rézeleje mindig van.
Viszont érdekel hogy a kis főzők esetében hogy működik ez az egész eljárás.
2016. ápr. 27. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
15/17 A kérdező kommentje:
A rézelejére nekem annak idején úgy mutatták, hogy addig kell engedni egy decis pohárba a szeszt amíg jó illatú/ízű nem lesz. Ami odáig kijön azt pedig kiöntöttük.
2016. ápr. 27. 12:51
16/17 anonim válasza:
A rézeleje, a teljes alszesz mennyiség kb. 0,5%-a. Ezt nem kell szagolgatni, egyből mehet ki. Ezután jön az előpárlat, kb. 0,5-1,5%, ezt kell szagolni ízlelni, hogy amikor megszűnik a rossz íz/szag egyből átváltsunk középpárlatra.
2016. ápr. 27. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
17/17 anonim válasza:
A DES 100-as kitűnő választás, főleg a keverős változat. Én 2010.09.27-én reggel már mentem érte Szerbiába. Nagyon meg vagyok vele elégedve. ( Azt fontos még tudnod, hogy van a DES, és van DES típusú készülék. A régi Jugoszlávia tagállamaiban mindenhol ilyeneket gyártanak más-más néven, de szinte teljesen egyformák. Kipróbált, bevált technika nem lősz vele mellé )
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!