Milyen palinkat vegyek ajandekba?
Boltit lehetőleg ne, mert drága, gyenge és xar. Mind. A divatos főzdék ugyan kínálnak 35 - 40 fokos vackokat, aranyáron, 3 centi átmérőjű, fél méter hosszú, tetszetős címkéjű palackokban.
Ha vannak vidéki rokonok, ismerősök, olyantól kell venni aki megbízható, minőségi, hagyományos 50 fokos pálinkát készít házilag. Én minden évben beszerzem az évek óta szokott forrásomból, 15 - 20 litert és ez általában egy évig nagyjából ki is tart.
Piacon is érdemes kofáknál érdeklődni. Be lehet szerezni pult alól a folyékony gyümölcsöt.
Tudomásom szerint nincs olyan főzde, aminek minden gyümölcsből fantasztikus pálinkája lenne, legfeljebb olyan, amelyiktől egyik pálinka sem rossz.
Nagyon jó pl. a Pannonhalmi Irsaija, almája és törkölye, a Sáppusztai barackja, a Bestillo barackja, a Zsindelyes birse, az Árpád érlelt szilvája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!