Kaptam ajándékba jó helyről,1 liter pálinkát. Feltettem a polcra, és estére kilőtte a dugót. Parafadugó volt benne, ráadásul elég szorosan. Gondoltam véletlen, de azóta még kétszer kilőtte, nyomás képződik benne. Nem mertem megkóstolni. Mi lehet?
Nyers lehet még, ilyenkor képződik benne némi gáz.
Ilyenkor még nagyobb tartályban, és ilyen vízzel záródós dugóval szokták lezárni, hogy kifelé menjen a gáz, de befelé ne.
Egy ideig hagyni kéne egy pici lyukat, amin kijöhet a gáz.
Ne zárd le erőszakkal, mert simán szétnyomhatja az üveget!
Sokkal erősebb ballonokat is lazán szétnyom!
Egyébként ettől iható, csak még friss.
Szerintem még "dolgozik", hagyd egy kicsit (1-2 nap) nyitva az üveget, ha megnyugodott, utána majd lezárhatod.
Frissen lett az üvegbe töltve, a hordóból kiszedve, ilyenkor kell még neki egy bizonyos idő, míg megnyugszik.
100% hogy gáz, semmi köze semmilyen hőmérséklethez, a hőtágulásnak egyébként sincs ilyen ereje, ahhoz 500 fokosra kéne felfűteni.
Meg fél nap alatt amúgy is átveszi a szobahőmérsékletet, így utána nem lökné ki a dugót, márpedig kilöki.
Hagyjuk ezt a hőmérsékletes dolgot, teljesen hülyeség, nem kell összezavarni a kérdezőt.
Teljesen természetes jelenség, vagy egy kis mértékű, de folyamatos gázképződés, idővel elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!