Milyen pálinkafőzőt vegyek?
Maszekban Bátaszéken gyártanak dupla-falú olajjal töltött kiöntős pálinka főzőt.
Réz teteje legyen , az hogy egylépcsős vagy kétlépcsős az csak a főzési időt rövidíti, hosszabbítja, a különböző tornyok meg a jobb aroma leválasztást teszik lehetővé, csak a pénztárcád határozza meg milyet veszel, én százliteres dupla falú, olajjal töltött keverős kiöntőst vennék, 100 liter felett, és csak magozott gyümölcsöt főznék vele.
Valamikor még víz visszahűtőt is csináltam hozzá egy tarbant hűtő-mosógép szivattyú-hűtő ventilátor segítségével.
Sokan elfelejtik menyi víz kell a hűtéshez.
Én egy ilyet szoktam használni, amikor bőséges a gyümölcstermés:
www.prenker.hu/hu/webshop/borászat-szőlészet-pálinka/pálinkafőző-80l-detail.html
Nem rossz főző, de vigyázni kell vele, mert könnyen odaég a cefre. Ha kevés az anyagom, csak egy 20 literes duplafalú olajjal feltöltött főzőt használok. Na az az igazi! Soha semmi nem ég le benne, egy slaggal kimosható, nullára lehet főzni a cefrét és finom anyagot csinál. Szerintem, ha teheted duplafalút vegyél.
"Nem szeretném bér főzdébe vinni az emelkedett főzetési díj miatt"
Meg is értem! Nekünk itthon bérfőzdénk van és egyszerűen nem jönnek, ez a 900 forintos szeszadó halálos.
" másrészt elég tetemes mennyiségű gyümölcs szokott a rendelkezésemre állni. Amit a lefőzetés után elszoktak tőlem vinni.(tudom nem igazán szabályos de hát na...)"
Ezt most nem értem. A kifőzött gyümölcsre célzol aminek már semmi ereje nincs? Annak már nincs jelentősége, ki szokták önteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!