Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen pálinkafőzőt vegyek?

RockStar numero uno kérdése:

Milyen pálinkafőzőt vegyek?

Figyelt kérdés
Néztem az interneten nagyon sok fajtát. Egy lépcsőset, két lépcsőset. Deflegmátorral felszereltet, anélkülit. Keverőset, keverő nélkülit. Idáig az a DES márkájú fogott meg a legjobban a szimpla falú-kétlépcsős változatának a 100 literes fajtája. De azt szeretném megkérdezni a nálam jobban értőket, hogy ez jó-e? Vagy van ettől ebben az árban jobb is talán ?

2016. ápr. 26. 21:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nem állítom, hogy különösebben értek hozzá, de van egy elég alap 10l-es kis főzőm, mivelhogy egyfalú, hiába minden hőelosztó alá, sajnos égettem már oda vele a cefrét. Nagyobb méretben biztosan nem vennék egyfalút.
2016. ápr. 26. 23:16
 2/17 anonim ***** válasza:
Minél nagyobb az űrtartalma, és minél hosszabb a szeszpáracső annál jobb. Én a helyedben ha minőségi pálinkát akarnék főzni elvinném a cefrét bérfőzdébe.
2016. ápr. 27. 00:52
 3/17 Trafó1 ***** válasza:

Maszekban Bátaszéken gyártanak dupla-falú olajjal töltött kiöntős pálinka főzőt.

Réz teteje legyen , az hogy egylépcsős vagy kétlépcsős az csak a főzési időt rövidíti, hosszabbítja, a különböző tornyok meg a jobb aroma leválasztást teszik lehetővé, csak a pénztárcád határozza meg milyet veszel, én százliteres dupla falú, olajjal töltött keverős kiöntőst vennék, 100 liter felett, és csak magozott gyümölcsöt főznék vele.

2016. ápr. 27. 07:36
 4/17 Trafó1 ***** válasza:
73%

Valamikor még víz visszahűtőt is csináltam hozzá egy tarbant hűtő-mosógép szivattyú-hűtő ventilátor segítségével.

Sokan elfelejtik menyi víz kell a hűtéshez.

2016. ápr. 27. 07:44
 5/17 Trafó1 ***** válasza:

ez már nagyon jó:

[link]

2016. ápr. 27. 07:48
 6/17 anonim ***** válasza:

Én egy ilyet szoktam használni, amikor bőséges a gyümölcstermés:

www.prenker.hu/hu/webshop/borászat-szőlészet-pálinka/pálinkafőző-80l-detail.html

Nem rossz főző, de vigyázni kell vele, mert könnyen odaég a cefre. Ha kevés az anyagom, csak egy 20 literes duplafalú olajjal feltöltött főzőt használok. Na az az igazi! Soha semmi nem ég le benne, egy slaggal kimosható, nullára lehet főzni a cefrét és finom anyagot csinál. Szerintem, ha teheted duplafalút vegyél.

2016. ápr. 27. 09:00
 7/17 anonim ***** válasza:

Ha esetleg nem jó a link:

[link]

2016. ápr. 27. 09:02
 8/17 A kérdező kommentje:
Minden válaszra ment a felfelá mutató ujjacska :) . Nem szeretném bér főzdébe vinni az emelkedett főzetési díj miatt egyrészt. másrészt elég tetemes mennyiségű gyümölcs szokott a rendelkezésemre állni. Amit a lefőzetés után elszoktak tőlem vinni.(tudom nem igazán szabályos de hát na...)
2016. ápr. 27. 11:10
 9/17 anonim ***** válasza:

"Nem szeretném bér főzdébe vinni az emelkedett főzetési díj miatt"

Meg is értem! Nekünk itthon bérfőzdénk van és egyszerűen nem jönnek, ez a 900 forintos szeszadó halálos.

2016. ápr. 27. 11:30
 10/17 anonim ***** válasza:

" másrészt elég tetemes mennyiségű gyümölcs szokott a rendelkezésemre állni. Amit a lefőzetés után elszoktak tőlem vinni.(tudom nem igazán szabályos de hát na...)"

Ezt most nem értem. A kifőzött gyümölcsre célzol aminek már semmi ereje nincs? Annak már nincs jelentősége, ki szokták önteni.

2016. ápr. 27. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!