Nagy Bg kérdése:
Melyik ital fokozza a savtermelést jobban, a fehérborból készült fröccs, vagy a sör?
Figyelt kérdés
2016. márc. 15. 08:08
2/7 anonim válasza:
A fröccs egyértelműen. Nekem a fröccstől általában előbb hánynom kell mint hogy berúgjak mert olyan savat csinál.
3/7 hjfh válasza:
a minőség fontos! sörtől is lehet savad, ha fos minőség. pl. lidl-s 100 ft-os sör .(nemtomanevét)
de alapjáraton a bor.
ám pl. az irsaitól sosem lenne savad.talán játékkatonáknak...de terminátornak soha
4/7 anonim válasza:
Regelente éhgyomora igyál langyos citromos vizet és nem lesz gyomor savad ! Másfél dcl-t
5/7 anonim válasza:
A bor növeli a sav mennyiségét, a pálinka csökkenti, a sör pedig hidratálja a szervezetet.
6/7 anonim válasza:
Ha jól értem akkor a kérdés nem az, hogy melyiktől lesz több savad, mert az a bor lenne, hanem az hogy melyik fokozza a savtermelést jobban, ez pedig a sör, mert ez enyhén lúgos kémhatású és arra ösztönzi a gyomrot hogy fokozza a savtermelést hogy helyre állítsa a korábbi egyensúlyt.
7/7 anonim válasza:
A bortól nagyon marja a gyomrom a sav, pedig semmi mástól nem szokott ilyen lenni. Egy időben rosszul is voltam a bor savasságától. Pár decitől már majdnem szétmarta a gyomrom utána a sav. A sör nem okoz ilyent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!