Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek luxusnak számít...

Szerintetek luxusnak számít vagy nem?

Figyelt kérdés

Üdv

Egy jó ismerősöm elég drága dolgokat iszik, vagyis számomra.

Corona Extra sört, Hennessy konyak, Rémy Martin XO konyak, Möet vagy Dom Pérignon pezsgő, plusz néha megfejeli egy Cohiba kubai bőrszivarral, de csak ritkán, nem nagy szivaras.

Nemtudom, hogy számotokra ez mennyire számít luxusnak egy átlagos fizuhoz vagy közepes szintű fizuhoz viszonyítva, hogy valaki ezeket havonta meg tudja engedni magának.

Mi a véleményetek ?

2016. jan. 11. 17:29
 1/9 anonim ***** válasza:
38%

az a véleményem, hogy a ő dolga

amúgy nem az a luxus, ha megveszel egy üveg jobb italt/jobb minőségű kaját, hanem az, ha szarokat veszel és öntöd ki/dobod ki

2016. jan. 11. 17:42
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Mindenkinek arra van pénze amire ő szeretné, hogy legyen.
2016. jan. 11. 17:46
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Havonta kevés, jó minőségű drága dolog nem luxus. A valódi luxus a fizetés, vagy segély érkezése után 2-3 napig dőzsölni, utána fillérezni, de úgy ám, hogy cigire és olcsó sörre mindig jusson..
2016. jan. 11. 18:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az ő dolga, mire költ, ha mást nem károsít meg vele.

Én is inkább drágább, viszont jobb minőségű és számomra finomabb alkoholokat veszek (whiskeyből Jameson, Bushmills ill. évi 1x-2x egy üveg Lagavulint is megengedek magadnak, Zacapa rum, Ciroc vodka, jobb borok stb.), de ezek általában jó darabig ki is tartanak, no meg nem utolsó sorban nem vagyok tőlük másnapos sem :D

A pénzem nagy részét például utazásokra költöm, akár azt is lehet luxusnak nevezni (bár a "fapados" utakat mindig is jobban szerettem, mint bármi drágát vagy puccost, azok nem pálya).. De mindenkinek mások a prioritásai. Vannak, akik tárgyakat vesznek, kütyüket, ingatlant, autót stb, ez nálam sosem volt szempont (itt ahol élek NY-Európában, amúgy sem "divat" a saját lakás, mert borzasztó drága lenne, és nagyvárosban amúgy sincs szükségem autóra).. Amellett, hogy persze félreteszek minden hónapban (bármi történhet alapon), sokkal inkább élményekbe fektetem a pénzem, nekem az a fontos. Ha valaki drága piákat akar venni, és valahogy megteheti, szíve joga.

2016. jan. 11. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha nem minden hétvégén issza ezt, akkor ez nem olyan mennyiség, amire ne lehetne költeni egy normál fizetésből.

Pl. egy drága konyak nálunk nem fogyna el egy alkalommal, nagyon sokszor tudnánk belőle inni. Így megéri jobb minőséget venni.

A Corona sör meg azért nem olyan drága.

Mindenkinek van valami, amire inkább áldoz. Mindenki máshogy osztja be a pénzét.

2016. jan. 11. 18:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én ezek közül csak a két pezsgőt tartom luxusnak, egyszerűen sokallom a 12000 forint feletti összeget egy olyan italért amit a felbontás napján meg kell inni.
2016. jan. 12. 12:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen az.
2016. jan. 12. 18:29
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

Kb ugyanezek vannak itthon nekünk is. Bár engem hidegen hagy, páromat is. Ritkán iszik ő is. Szivar gyűjteménye is van, kb 100-150 db, nagy része Cohiba. (Bár engem ez is hidegen hagy, pàrom is kb 3 havonta szivarozik, de ha jön valaki hozzánk, meg szokta kínálni.)

Én ritkán megiszom egy sört, általában Coronat vagy egy Krieket. Inkább vodkát iszom, ha bármilyen esemény van, Grey Goose van itthon.

Pezsgőből a Moët mindig jöhet, azt szeretem. Ha csak este egy pohár italra vágyom, akkor nyitok egy palack bort. Csakis fehér, száraz, és csakis drága, minőségi.

Keveset fogyasztok alkoholt, de akkor a legjobbat.

2016. jan. 13. 11:13
 9/9 anonim ***** válasza:
48%

Előző vagyok, most tűnt fel a kérdésedben! Ugye tudod mi az a bőrszivar? XD

Remélem direkt trollkodtad bele a kérdésbe! :D

2016. jan. 13. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!