Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ma már tényleg luxusnak...

Ma már tényleg luxusnak számít egy autó?

Figyelt kérdés
mert ahogy nézem megvenni+szerelés+üzemanyag+parkolási díj+büntetés+stb
2014. jan. 28. 20:30
 1/8 anonim válasza:
Büntetést szerintem ésszerű cselekedetekkel 99%-ban el lehet kerülni, ismerősömnek 10 + éve van jogsija, semmiért nem büntették még. De alapjába véve igen, luxus. Attól függ mennyi a kereseted, és milyen az autó. Sajnos egy szegény embernek még egy Maruti DX is luxusnak számít.
2014. jan. 28. 20:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Megvenni tényleg luxus mert csak az átíratás simán van 50.000ft. A szerelés attól függ hogy mennyit használod mert magától nem romlik el(a gumi kivétel mert elöregszik az pár év alatt akkor is ha csak pár ezret mentél vele) Az üzemanyag is attól függ hogy mennyit mész vele. Ha mindig kocsival mész akkor ne csodálkozz hogy sokba kerül.

Ahol én lakok ott nincs parkolási díj és ha nem szabálytalankodsz akkor büntetést se kapsz.

2014. jan. 28. 20:39
 3/8 anonim ***** válasza:
150ezer nettó kereset fölött szerintem azért igen erős luxusnak nevezni, annyiból már ki lehet gazdálkodni valami régi de jó állapotú, keveset fogyasztó autó fenntartását. Akinek meg hó végén kenyérre sincs pénze az hova akar autót?:)
2014. jan. 28. 20:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Fél év alatt össze lehet spórolni egy már használható autóra, és olcsóbb fenntartani két embernek mint havi 20ért tömegközlekedni.
2014. jan. 28. 22:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Típusfüggő. Pl ott van a szegény ember autója, a ma trabantja, a suzuki swift. Mindenki szidja, mert nincs presztízse. Viszont nem is kell rá olyan sokat költeni. Éppen ezért van swiftem. Nem mondom, hogy álom, nincs fétisem felé, ha megtehetném, én is szívesebben járnék pl egy új octaviaval. Viszont reálisan látom a lehetőségeimet, most még nem engedhetek meg magamnak többet.

És merem azt állítani, hogy nem luxus. Gyűjtögettem rá sokáig (ösztöndíjból). Sokszor adódik nálam olyan helyzet, hogy kell a kocsi. Így van. Ahova meg tudok, gyalog járok.

Ha telekocsizol is mellette, akkor fogni lehet még a költségeken.

2014. jan. 29. 00:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2014. jan. 29. 07:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem luxus. Csak egyesek annak akarják beállítani.

Legfeljebb akkor luxus, ha egy nagy fogyasztású dög nagy motor van benne, vagy ha állandóan gyorsan hajt vele az ember és fizetnie kell a bírságokat.

2014. jan. 29. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Abszolút.

Nem véletlenül jár magyaroországon a többség biciklivel.

Idehaza az autó egyértelmű luxusnak számit.

Olyan gazdasági szinvonalon vánszorog és közbe nyomorog ez az ország hogy a benne lakók túlnyomó része egyszerűen nem engedheti magának ezt.Mégegy mégegy opel corsat se Sőt sztem ladát trabit de mégegy kispolskit se.Pedig sokuknak dolgozni járni kellene az autó,nem rongyázásra.Ez van. ide juttaták ezt az országot.Vannak hozzánk hasonló színvonalú országok mint például ukrajna csak velünk ellentétben náluk az a lényeges különbség hogy egyrészt azért jóval nagyobb mennyiségben áll rendelkezére mindenki számára megfizethető áron használt keleti autó,ami azért is előnyos mivel az alkatrészt is olcsón le tudják gyártani hiszen ezeknek az országoknak(ukrajna, oroszország stb) a sajátmárkás gépjármű alkatrész gyártásuk és ellátásuk elég jó.Persze lehet hogy az alkatrész gyártó gépparkjaik elavultak viszont masszivak megbizhatóak és ezekkel a gépekkel is tömmegyártásban tudnak viszonylag olcsón előállitani bármilyen gépalaktrészt a saját piacukra/piacaikra vagy akár külső piacokra is. Ez a nem mindegy.Nem beszélve az üzemanyagáraikaról amik szintén alacsonyabbak mint európában.

2017. okt. 24. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!