Mi számít Budapesten/Magyarországon luxusnak és mit engedhet meg magának egy átlagos fiatal felnőtt?
Ez attol függ. Menyi pénzből tud gazdálkodni .
Albi 30-40 000
Kaja. 20 000
Rezsi 20 000 nagyából leatlagolva évszaktól függően /
Munkába járás x ez. Nyilvan fugg attol hogy mivel meg hogy hova .
Plusz ott a telefon. Internet . Mosópor tisztálkodási szerek . Én azt mondom hogy nagyon kényelmesen meg legyél ahoz békés megyében ke 100 000 per ho
De akkor nem sokat tettél félre vagy semmit
De ezek durvn vannak irva. 90 bol meg van a felsoroltak .
Kondi bérlet. 5 000. - 10 000 helyfűggő .
.
Es itt még nem ruhazkodtal .
Nem moziztal .
Nem vettel felesleges dolgot nincs felre tett penzed
De. Ha ügyes vagy 120 000 per hobol lasan lassan egész kis birodalmat tudsz ki alakítani
Én 160 175 között. Keresek de ha be szunne. 120 ezrest azzonal találnék. .
A 100 000 az meg egy nagyon átlag fizu. Es ahol is el tudsz egy darabig vegetalni. Attol csak jobb van .
"Mi számít Budapesten/Magyarországon luxusnak és mit engedhet meg magának egy átlagos fiatal felnőtt?"
Lassan magát az életet...
Nem teljesen értem a kérdést... összehasonlítást szeretnél?
Az átlagot nagyjából 1. leírta. Van itt gyakorin aki azt mondja magáról, hogy bármit megengedhet, talán előkerül és leírja :)
A luxus és az átlag magyar fiatal felnőtt nagyon messze van egymástól, nem egy-két kategóriával, hanem sok-sok lépcsőfok választja el egymástól. Ezért számomra kicsit fura a kérdés.
Egy időben voltam jómódú, ami azt jelenti, hogy az átlagtól jobban éltem: 3 hetente festetés, tartós haj egyenesítés, de azon kívül egy befésülésre bármikor el tudtam menni. Ruha ami éppen megtetszett a boltban, a több százezres cuccokon kívül gyakorlatilag bármi. Néhány csináltatott ruha. Kondibérlet 30ért, mert az volt legközelebb. Akár minden nap ehettem étteremben, vagy hozathattam ételt, átlag áras éttermekből. Ünnepnapokon pedig akár egy luxus étterembe is elmehettem. Minden hétvégén mindkét nap el tudtam menni szórakozni. Ezen kívül évente kétszer egy-két hetes nyaralás. Lakás 3 szobás (igaz, ezt ketten béreltük és nem a legmodernebb luxuslakás volt).
Ezt sokan luxusnak gondolják, pedig ez "csak" a jómód.
A jelenlegi helyzetet inkább ne kérdezd.. leginkább az 1. válaszolóéhoz hasonlít.. azzal a különbséggel, hogy újra építem az életem, munka mellett vállalkozást kezdtem ami egyenlőre viszi a pénzt és nem hozza.
5.: Budapesten luxus, ha minden nap az Onixban eszel. Mindezt Szegedről megtenni már nem luxus, hanem bolondság :D
mottó: "Hova jár szórakozni"
Saját lakásom van, 120 nm. Prémiumkategóriás autóm van, saját pénzből. Hetente 4-5 alkalommal étterembe megyek. Mozi amikor kedvem van. Buli nem igazán, inkább egy vacsora a barátokkal valamelyik jó étteremben, vagy beülünk valamelyik bárba.
Ruha kérdés nehéz, nem tudom mennyit költök, néha nagyon sokat, néha kevesebbet. Átlagban - ha cipőket, táskákat és ruhákat elosztjuk - szerintem havi 300 körül jön ki éves szinten. Van amelyik hónapban kb semmit sem veszek, a másikban pedig sokat költök. Fodrászhoz csak 2-3 havonta megyek, hosszú hajam van, csak igazítani kell. Kozmetikus szintén ritkán. Műkörmöshöz egyáltalán nem, magamnak lakkozom a körmeimet. Edzőterembe heti 4-5 alkalommal megyek. Sminktermékekre és szépségápolási termékekre sokat költök. Luxuskategóriából választok mindig. Havi szinten 20-30-40 ezer, attól függ mi fogyott el éppen. Költségesebb hobbim az utazás, meg gyakran megyek vidékre wellnessezni. Kb ennyi. Régóta párkapcsolatban élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!