Mi a velemenyetek a Keserukrol es gyogynoveny likorokrol?
1. Ha fogalmad sincs semmiröl, akkor mit akarsz? Ilyen mértékü tudás(hiány) csak arra jó, hogy ráfizess.
2. Éppen ilyen termékekböl rengeteg van, néhány neves, a többi meg nem sokat ér. Még egy újabbat indítani értelmetlen, és mellesleg nem is kifizetödö.
Ahhoz, hogy égetett szesszel dolgozz, adóraktári engedély kell (ez 1-2 milliós jövedéki kaucióval jár), meg egy adóraktárnak minősíthető épület vagy helyiség. Itt kell tárolnod és feldolgoznod a szeszt. Nem biztos, hogy az otthonod megfelel a szabályoknak. Az engedélyezési folyamat részleteit a NAV ügyfélszolgálatától érdeklődd meg, ők mondanak biztosat.
Ha csak kivonatolással csinálod a fűszerezést (szeszbe és/vagy forró vízbe áztatással), akkor a finomszesz általában nem a legjobb választás, mert azzal nehéz teltséget adni a likőr ízének. (A gyógynövénylikőröknél hagyományosan lepárolják az ázatok egy részét, így durva ízek nélkül kapnak kellemes teltséget. Persze lehet, hogy máris van egy tökéletes recepted, ami tisztaszesszel [vodkával] is mindenkinek ízlik.) Kizárólag áztatással készült növénylikőrnek pl. érlelés nélküli borpárlat vagy almapálinka a jó választás, mert ezeknek tisztán is van teste, csak ízesíteni kell. Akkor is nagyon sokat segítenek egyébként, ha simán csak nem olyan nagy szám a recepted, mert a ízkomplexitást is javítják.
Tisztaszesszel kapcsolatban az ipari szeszfinomítókat kell megkeresni, és semmiképp ne melaszszesz legyen, hanem gabona. A Győri Szeszgyárat tudom fejből, de az övék pont nem a legjobb. Borpárlat nem tudom, készül-e itthon igazán nagy tételben (azaz olcsón), olcsó almapálinkáért viszont körbe kell kérdezni a kereskedelmi szeszfőzdéket. (Lényegében csak az számít, hogy büdös ne legyen.)
Ami viszont a legfontosabb, az üzleti terv első része az legyen, hol fogod ezeket árulni. Amíg erről nincs biztos konkrétum, addig ne öld a pénzed likőrgyártásba, mert eladni a legnehezebb. (Elképesztő, de egyesek egész pálinkafőzdét építettek fel, és már díjazott pálinkáik voltak, mikor felmerült, hogy ez most el is kéne adni...és növénylikőrnél ez csak nehezebb lesz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!