MI a véleményetek a magyar cziderről?
Nekem gyenge.
Tesco, esetleg rendelj a netről.
Nekem az a véleményem a magyar cidertől, hogy nem tudom, hogy az almabort miért kell francia eredetű szóval illetni, amelyet ráadásul angolosan ejtenek ki sokan.
Marcsi műsorában is szájdereztek rendesen, pedig hozzánk német közvetítéssel érkezett a szó, jóval az angol előtt.
De akárhogyan legyen, az almabor, semmi más.
A két lány (?) almaborát keresed, vagy Cider feliratú terméket. Utóbbit kb. minden élelmiszerboltban kapható.
tegnap 23:41
Igen, a cider az egyszerűen almabor, de tetszik vagy nem, az almabort ma a cider varázsszóval lehet eladni. Éppen elég baja van egy kis vállalkozásnak azzal, hogy a nagyok mellett az ő italai is beférjenek a piacra, az már végképp nem fér bele, hogy puszta okosságból almabort írjon rá... szép, hogy almabor, de ki fogja megvenni? Másrészt, ez az almabor az északi almabor stílusát követi, nem a magyarét.
A cider egyébként egy angol szó (a késő 1200-as évek óta) szóval igen, angolosan ejtik ki. A francia eredeti, amit keresel, az a cidre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!