Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek tortent javulas a...

Szerintetek tortent javulas a magyar borok, minosegen, megitelesen, piacrajutasan az elmult 2 evben?

Figyelt kérdés
Ugye ez a kormany celul tuzte ki maga ele, hogy ujraeleszti a szabolcsi legendat ( tokaj), eredetvedelemert felelos h.allamtitkari posztot hozott letre( akinek most van egy vissza nem teritendo tamogatasos botranya) es ugytunik a regiok is egyre jobban kezdenek osszehangolodni, szekszardi palack, balatoni bor.... Mit gondoltok, ha igy mennek a dolgok 4 ev mulva mar fenn lehetunk a nagyok terkepen is?

2015. dec. 3. 07:52
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

19:

Testszik neked vagy nem, a legtöbb boltban ezek a borok vannak a legfelső polcokon, így egy nem borsznob ember számára ők képviselik a csúcsot.

És igenis le van osztva a piac, mert 10 nagyáruházból 10-ben ugyanannak a 15-20 termelőnek a borait fogod látni.

Jó, akkor sorolj már fel légyszives csak mondjuk 3-4 villányi termelőt, akik szerinted jobb bort csinálnak, mint a Gere-Bock-Tiffán, stb vonal.

Ja, és mondjuk árban sem a duplája. Ja, és esetleg még meg is lehet venni valahol.

2015. dec. 4. 10:17
 22/34 A kérdező kommentje:
21 esnek igaza van abban, amit leir.. Anno en is azert vettem Bock-ot mindig, mert az volt ajandekozasi arban, es azt gondoltam rola, hogy csucs minoseg! De ha a 21es tenyleg valami videki kisvarosbol 10K akkor szinte lehetetlen beszerezni Mojjo altal javasolt pincek termekeit! Mert csak ezert bemenni budapestre, debrecenbe, szegedre azert nagy luxus.
2015. dec. 4. 10:49
 23/34 anonim ***** válasza:

22: Vidéki nagyvárosban, megyeszékhelyen SEM!!

Nem ott lakok, hanem 10 km-re, de elárulom neked, hogy megyeszékhely összes nagy boltjában (Tesco, Interspar, Auchan, stb) sem kapni azokat a borokat.

Sőt, van 1 db "borszküzlet", ahol gyakorlatilag ugyanazokat a borokat árulják, mint a hiperekbe, csak szebb a környezet, meg 20%-al több az ár.

De a szekszárdi ott is megáll Mészárosnál, Vesztergombinál, A villányi meg Bocknál és Gerénél.

2015. dec. 4. 11:18
 24/34 Mojjo ***** válasza:

Nem, nincs leosztva a piac. Azok a termelők, akik a maguk néhány hektárján valódi, minőségi borokat csinálnak, hamarabb kipörgetik a tételeiket a kereskedőiken keresztül, mint Gere - Bock - Tiffán. Ezt véletlen tudom :) Szóval semmiféle eladási gonddal nem küzködnek a kisebb, ámde minőségi term

elők. De még a nagyobb, de valódi jóféle termelők is, mint pl St Andrea. Ennyit a piacról.

Villány nekem totálisan kiesik, de azért ennyit tudok említeni: Kúcs Gyula, Iványi Zsófia, Ruppert Ákos, Kiss Gábor.

A sznobok továbbra is azok, akik különösebb valós ismeret nélkül, menőzésből, úgy téve, mintha ismernék az adott dolgot, okoskodnak róla, illetve felvágnak vele - bornál nem létező borismeretekkel, illetve ivással. Na, ők nem fogják ezeket a neveket ismerni. De Bockot, Gerét igen :)

2015. dec. 4. 11:29
 25/34 A kérdező kommentje:
Igen, elhiszem amit irsz, de kivancsi lennek, hogy melyik az a megyeszekhely, ahol abszolut semmi borszakuzlet nincs, legalabb, az adott borvidek promotalasara, amit a polgarmesterek adnak a testvervarosok delegacioinak, a gyarberuhazok kuldottsegenek.... Az viszont szerintem nagyon nagy szegyen!!!!! ( nem tudom kie!) teny es valo, hogy egy borszakuzlet sem mer, vagy akar a videk magyarorszagaba invesztalni! Nem azt mondom, hogy nyissanak komplett uzlethalozatokat, de lehetne kotni olyan szerzodeseket, pl kis magan!!! Boltokkal, hogy egy polcot biztositsanak ezeknek a boroknak, res a logisztika, szallitas, polc arculat lenne a borszakuzlet dolga. Maris esely lenne a videknek!
2015. dec. 4. 11:30
 26/34 Mojjo ***** válasza:
Kedves kérdező: nem, semmiféle problémába nem ütközik ezen borol beszerzése vidékről sem. Amiket említettem, pl a pinceáron és a bortársaság kínálatában is megtalálhatóak, nekik vannak vidéki boltjaik is, illetve az ordzág egész területén szállítanak házhoz. Ilyen egyszerű :)
2015. dec. 4. 11:31
 27/34 A kérdező kommentje:
Akkor szolj nekik, hogy nyissanak 60ban. Semmi nincs, azaz van egy kunsagi borszakuzlet, de semmi extra. Nem indokolja semmi, hogy ne nyissanak! 15K ember dolgozik a gyarakban, csak a Bsochban van 750 mernok, plussza a tobbi vezetok, irodistak, muvezetok.... Plussz van korhaz ( orvosok szeretik am a bort akarcsak kapni is :D) es 20k-s a varos! Nagyon sok gazdag emberrel , na itt mar vitatkoznek, hogy lenne e igenyuk a minosegi borokra! De szerintem ha van ismerosod, ezeknel az uzleteknel, emlitsd ezt meg! A gabi soron hatalmas uzlethelysegek vannak evek ota uresen! Parkolasi lehetoseg is van!
2015. dec. 4. 11:38
 28/34 anonim ***** válasza:

24: Igen nyilván 10 db akármit könnyebb eladni, mint 1000 db akármit, ez nem vitás.

De ha ezek a termelők nem is akarnak bekerülni a nagyobb üzletek polcaira, akkor mégis hogyan akarják magukat a szűk, borsznob rétegen kívüli, szélesebb nagyközönséggel megismertetni??

2015. dec. 4. 11:48
 29/34 anonim ***** válasza:
Ja, és az általad említett nevekkel még soha, egyetlen üzletben sem találkoztam.
2015. dec. 4. 11:48
 30/34 anonim ***** válasza:
Igen, ez nem lenne rossz ötlet.
2015. dec. 4. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!