Szerintetek tortent javulas a magyar borok, minosegen, megitelesen, piacrajutasan az elmult 2 evben?
Figyelt kérdés
Ugye ez a kormany celul tuzte ki maga ele, hogy ujraeleszti a szabolcsi legendat ( tokaj), eredetvedelemert felelos h.allamtitkari posztot hozott letre( akinek most van egy vissza nem teritendo tamogatasos botranya) es ugytunik a regiok is egyre jobban kezdenek osszehangolodni, szekszardi palack, balatoni bor.... Mit gondoltok, ha igy mennek a dolgok 4 ev mulva mar fenn lehetunk a nagyok terkepen is?2015. dec. 3. 07:52
11/34 Mojjo válasza:
Ezt elhiszem. Azt viszont nem, hogy a 4-5 ezres magyar borok "szinte ihatatlanok". Azt meg pláne nem, hogy "szinte mind". Ez egyszerűen nincs így. Ezért lennék kíváncsi, hogy konktétan melyik borokkal volt bajod, meg arra is igazából, hogy pontosan mi.
(Amúgy pont a sznobok nem szoktak tudni igazán konkrétumokat említeni, hisz őket nem a megismerés vágya vezeti.)
12/34 anonim válasza:
Jól, a teljesség igénye nélkül, csak a pár legutóbbi: Bock Royal, Gere Kopár, Vesztergombi Csaba Cuvé.
Mondjuk hozzáteszem, mert a korrektség megköveteli, hogy ittam néhány 1500-2000 Ft-os magyar bort is, amik viszont verik a "csúcsbor" mezőnyt. Például kb 1 hete: Leolvits Cabernet Sauvignon 2012. Asszem valami 2400 Ft körül van.
13/34 Mojjo válasza:
Hehe.. Oké, Bock, Gere :D Nos, nem ezek a termelők reprezentálják a magyar bor képességeit. Szerencsére.
14/34 Mojjo válasza:
Igyál pár normális magyar bort inkább :) Felsoroltam pár termelőt, pl tőlük. Mondjuk nem a hiperek polcain lehet velük találkozni :)
15/34 anonim válasza:
13: Nem igazán értelek. ezek a termelők képviselik a magyar élvonalat.
16/34 A kérdező kommentje:
12-es akkor te kerdezted ezt a het elejen, hogy melyik bort vegyed, mert az egyik ez a palack volt!!! Amugy szerintem hallgass Mojjo-ra eleg familiar ebben! Azert ez az 500 kostolas ( kostolas=pohar) : 365= >1 pohar bor/ nap. Ezaztan a keplet mi! :D
2015. dec. 3. 20:47
18/34 anonim válasza:
16: Ja,és én nem vagyok alkoholista, úgyhogy bocsi, de én nem iszok meg 365 nap/pohár bort. Havonta sokat mondok, ha 1-2 üveggel megiszok.
19/34 Mojjo válasza:
Nem, ezek a kereskedők NEM a magyar élvonalat képviselik, nagyon nem. A boros világot nem nagyon követő emberek fejében sajnos ez él, de ők a 90-es években meggazdagodott nagybirtokosok, érthetetlen és értékelhetetlen színvonalú borokkal. Közük nincs a magyar bor élvonalához, már ha minőségről van szó. De legalább lejáratják a magyar bort, mint a mellékelt ábrán látszik.
20/34 Mojjo válasza:
Nem iszok minden nap, de van, hogy egy nap 10 félét kóstolok, így jön ki ez a szám. Sokan, szakmabeliek, évi 1-2 ezer féle bort kóstolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!