Mi a véleményetek a törköly pálinkáról, ki szereti és miért? Ti vennétek házi bulira?!
Az a baromsag, hogy meg mindig veded a munder becsuletet. En viszont arrol beszeltem, hogy hiaba probalsz olyan nagy szavak moge bujva igazolni a suletlensegeidet, mint eredettvedettseg (nem en talaltam ki, hanem Te hivatkoztal erre: eredettvedettseg) ... es csak azert probaltam meg segiteni a linkelt oldallal, hogy innentol ne beszelj hulyesegeket, meg ha barmennyire is sokatprobalt akarki vagy.
De foglaljuk csak ossze!
-Eredettvedettsegnek nem a fajtahoz, hanem a foldrajzi szarmazashoz van koze (sokadikra csak megerted).
-Palinka gyumolcsbol keszul.
-Torkoly palinka nem gyumolcsbol keszul.
De ha meg mindig nem ertened, akkor majd megprobalom legkozelebb lerajzolni :)
1. baromság.
Az eredetvédett italfajtának mindig külön szabályozása van, ami szigorúbb a mezei italfajtánál, amibe tartozik. Segítek! [link]
2. A pálinka gyümölcsből készül. A törkölypálinka pedig törkölyből. Mit akartál mondani?
3. jólettvóna, ha érettségikor a szövegértést is megtanulod: a ROSSZ szilvát odaadnám a JÓ törkölyért, ez nem azt jelenti, hogy a szilva mint olyan rossz, de semmi baj! Nagyon szeretem a jó szilvát.
10-es valaszodban azt irtad:
"Amúgy köszönöm, kóstoltam már egy s mást, és bármikor odaadnék egy sz*rt szilvát, barackot, meggyet, almát, körtét egy JÓ törkölyért"
13. hozzaszolasodban pedig:
"3. jólettvóna, ha érettségikor a szövegértést is megtanulod: a ROSSZ szilvát odaadnám a JÓ törkölyért, ez nem azt jelenti, hogy a szilva mint olyan rossz, de semmi baj!"
:) okes, meggyoztel :) (szovegertes!) :D
Ha a 9.hozzaszolasban linkelt oldalba beleolvastal volna (szovegertes nem is kell, eleg ha olvasni tudsz ... minden mas oly egyertelmu), akkor felfogtad volna:
"Pannonhalmi Törkölypálinka
Az alapanyag
A Pannonhalmi Törkölypálinka kizárólag a Pannonhalmi Borvidéken termő fehér szőlő törkölyéből állítható elő. (A törköly, a szőlő feldolgozása után a présben visszamaradó, növényi részekből - kocsány, héj, mag stb.- álló anyag.) Az elkészítéséhez használható legfontosabb szőlőfajták: Olaszrizling, Tramini, Rajnai rizling, Szürkebarát, Chardonnay, Zefír, Irsai Olivér, Cserszegi főszeres, Juhfark, Leányka, Furmint, Hárslevelű.
A földrajzi eredetvédett terület
A Pannonhalmi Törkölypálinka alapanyagaként kizárólag a Pannonhalmi Borvidékhez tartozó települések közigazgatási területén termett fehérszőlő feldolgozása során keletkező szőlőtörköly használható fel. A Pannonhalmi Borvidék települései, melyekre az eredetvédelem érvényes: Écs, Felpéc, Győr-Ménfőcsanak, Győrság, Győrszemere, Győrújbarát, Kajárpéc, Nyalka, Nyúl, Pannonhalma, Pázmándfalu, Ravazd, Tényő."
Es mivel korabban megreklamalta valaki, hogy azt mereszeltem mondani, hogy "preshazi szemetbol" van ... milyen erdekes, hogy a fenti idezetben a zarojeles reszben sincs mas irva (szovegertes).
De mivel mar unom ezt a folosleges veszekedest, ezert csak azt tudom javasolni, hogy igyal nyugodtan azt amit akarsz, felolem krumlibol is csinalhatsz parlatot, en megmaradok a gyumolcsokbol keszult italoknal.
Hogy teljesen őszinte legyek, nagyon unom az az italfasiszta gyökér hozzáállást, ami az alapanyag alapján ELVI síkon próbálja eldönteni, hogy 1-1 ITALFAJTA jó vagy rossz. A whisky sz*r, mert gabonából van, a törkölypálinka sz*r, mert törkölyből készül, stb.
Eközben sorra kóstolom a sz*rnál sz*rabb gyümölcspálinkákat (az elmúlt 2 hétben pl. 15-nél több teljesen felejthetőt kóstoltam hangzatos nevekkel). Jó lenne felfogni végre, hogy nicsenek jó és rossz ITALFAJTÁK, csak jó és rossz italok.
Tessékmá sorolni azokat a magyar törkölypálinkákat márkanév szerint, amik a művelt úri közönség szerint hulladékok. Na? Ja, hogy nem tetszettek kósolni őket, mer „a törköly úgyis szar”?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!