Mitől lesz sárga a törköly pálinka színe?
Figyelt kérdés
A haverom szerint régi de többet nem tudott mondani2015. jún. 23. 14:52
1/4 veterán vas válasza:
Attól sárga a törköly, mer' kínaiak főzik citromból. :)
2/4 Phoney válasza:
Attól függ, miben tárolták. Üvegben nem kéne sárgulnia, hacsak nem dugózott üvegben lefektetve tartják. Láttam már műanyag palacktól is besárgulni. És persze hordóban is sárgul, majd barnul, de azon gondolom nem lepődtél volna meg.
3/4 anonim válasza:
Ágyas törkölyöket ittam, ami sárgás volt. Két említésre méltó közül az egyiket vissza áztatták késői szüretű szőlőszemekre következő évben, másik mézes-köményes ágyon volt tartva.
4/4 anonim válasza:
A törkölybe mazsolát szoktam tenni 50 l be 0,5kg ot ettől be sárgul de nem annyira színez de minél hosszabb ideig van benne annál sötétebb lesz a színe
Vagy eper fa darabot szoktam bele tenni 20cm hosszú és 1+1 cm es re vágva 50l be 4-6db ot ez jobban színez és nem ártalmas van aki eperfa hordóba teszi a pálinkát szép sárga lesz és idővel sötét aranyszíne lesz
Én szoktam főzni pálinkát és ezzel színezem úgymond és attól hogy régi a pálinka magától nem sárgul be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!