Túl cukros lett a házi pálinka. Segíthetünk rajta valahogy?
Figyelt kérdés
Kifőzettük a pálinkát, megkóstolták többen is és fura volt az íze. Mint utóbb kiderült, nagyapám szedte a gyümölcsöt nekünk vödörbe és telenyomta cukorral. Ettől rossz az íze.
Mézzel vagy valamilyen aszal gyümölccsel segíthetünk rajta? Tudom, hogy az is édes, de hátha...
vagy valami más ötlet?
Előre is köszönöm!
2015. jún. 27. 13:54
1/3 anonim válasza:
Készítsetek még cukrozatlan pálinkát és keverjétek hozzá.
2/3 Phoney válasza:
Maga a kész pálinka nem tartalmaz cukrot, úgyhogy nyugodtan adhatsz hozzá mézet. Esetleg keress egy házi keserűlikőr-receptet a neten, ha szereted az ilyesmit, és csináld meg a pálinkából, az jobban fedi az ízhibákat.
3/3 anonim válasza:
Ezért kell óvatosan bánni a hozzáadott cukorral, tulajdonképpen az utóíz is a hozzáadott cukornak köszönhető. Ha tökéletesen van elkészítve hozzáadott cukor nélkül akkor semmi utóízt nem hagy a pálinka, csak a netto gyümölcsízt.
Amúgy próbáljátok meg mondjuk diópálinkának elkészíteni, van sok recept rá, az kicsit elvszi az édes ízt, illetve sok receptnél még cukor hozzáadását írják, azt hagyjátok ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!